5 TEDAŞ çalışanı buz kaplı gölete neden açıldı, akıllara ilk bu soru geldi. Çünkü TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, direkteki arızanın giderilmesini istiyordu.

İddiaya göre, bölgedeki ekiplere ısrarcı oldu, "Arızayı giderin" denildi. Ancak, direğin içinde olduğu gölet kısmen buzla kaplıydı.

Ekipler arızaya müdahale için suya açıldı, tekne olmadığından son çare olarak deniz bisikleti kullanıldı. Can güvenliği riski göz önünde bulundurulmadı. Tehlikeye rağmen işçiler 4 kişilik bisiklete 5 kişi bindi.

Akıllara takılan diğer soru ise, yardım ekiplerinin neden geciktiğiydi. Çünkü, bölgeye yardım ekiplerinden önce vatandaş ve jandarma ulaştı. Kriz masası ve sağlık ekipleri arandı. Ekiplerin yetişmesi dakikalar aldı. Peki, olay yerine bir tekne ve bot gönderilemez miydi?

Erzurum'da Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulas helikopter vardı. O helikopter bölgeye 12 dakika mesafe uzaklıktaydı. Olay yerine ulaşmış olsa, can simidi ve ip atarak işçileri kurtarabilirdi. Kurtarma organizasyonunda hata mı yapıldı?

İşçiler buzlu suyun içinde bir buçuk saat ölüm kalım savaşı verdi. 5 can, suya düştükten hemen sonra kurtarılabilir miydi?

Gece görüşlü helikopter neden 5 saat gecikti?

Şimdi, tüm bu sorular yanıt bekliyor. Yanıtlandığında ise olayda kimin ya da kimlerin ihmali olduğu ortaya çıkacak.

Editör: TE Bilişim