İyon Denizinde Zakinthos adası açıklarında 2 gün önce alabora olan Erol Şenkaya adlı gemi dün gece kuvvetli rüzgar ve akıntı ile sahile sürüklendi. Geminin ters dönmüş halde adanın doğusundaki kumsala iyice yaklaştığı görüldü.

Gemi Kaptanı Adnan Erzin'in ölümüne, mürettebattan 3 kişinin de kaybolmasına neden olan kazada Erol Şenkaya adlı 84 metre uzunluğundaki kostaer, Zakinthos adasından yüklediği 2200 ton zeytin çekirdeğini İzmir'in Dikili Limanı'na götürmek üzerelimandan hareket ettikten bir kaç saat sonra gece 01:00 sıralarında alabora olmuştu. Geminin kaptanı köprüüstünde olü bulunmuş, kayıp olan 2. kaptan, Aşçı ve Silicinin ise izine rastlanamamıştı.

Mürettebattan 6 kişii ise kazadan hemen sonra Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince sağ olarak kurtarılmıştı. 

Dün gece şiddetini arttıran poyraz rüzgarı ile sürüklenen gemi, Zakinthos adasının doğusundaki Elia Kouroutas plajına doğru sürüklendi. Plaja 3,5 mil kadar yaklaşan gemi, kayalık bölgeye doğru yönlenirken hemen hareket eden bir römorkör gemiyi yedekleyerek açığa çekti.

Havanın sakinleşmesinden sonra geminin içerisine sıkışıp kaldıkları tahmin edilen kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları başlatılacak.

Editör: TE Bilişim