Ereğli Myo Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına 80 Öğrenci Alınacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına ek kontenjandan öğrenci alınacağı bildirildi.

Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş tarafından yapılan açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlı olarak Karadeniz. Ereğli'de açılan meslek yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı'na 40 normal öğretim, 40'da ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacağı bildirildi.

Karataş yaptığı yazılı açıklamasında "Eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Deniz ve Liman İşletme Ön Lisans Diploması" ve "Deniz ve Liman İşletme Meslek Elemanı" unvanı veriliyor. Programın mezunları denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri) çalışma imkanı bulabildikleri gibi ayrıca turizm sektöründe de istihdam edilmektedirler.
 
Türkiye'de Deniz ve Liman İşletmeciliği eğitiminin verildiği okul sayısı sınırlı olduğundan ve üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde deniz ticaretinin ve ulaşımının önemi gün geçtikçe arttığından dolayı yerli ve yabancı firmalarda iş bulma olanaklarının oldukça fazla olduğu gözlemlenmektedir.
 
Özellikle son dönemlerde artan yabancı sermayeli kuruluşlar ve uluslararası sularda çalışan yabancı gemilerin eğitimli ve yabancı dil bilen çalışanlara ihtiyaç duyması bu alanda kariyer planlaması yapan gençler için umut verici olduğu söylenebilir.
 
Deniz ve liman işletme ön lisans programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (Dgs) başarılı oldukları takdirde "Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ile Lojistik Yönetimi" lisans programlarına kontenjan dahilinde dikey geçiş yapabilirler.Daha ayrıntılı bilgi 0 372 319 19 50 numaralı telefondan ve http: //emyo.beun.edu.tr/ internet adresinden alınabilir." dedi.
Editör: TE Bilişim