Ereğli Liman Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları sürüyor.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süleymanlar Mahallesi İstasyon Caddesi'nde yapımına 10 Temmuz'da başlanan hizmet binasının 220 günde tamamlanacağını söyledi.

Binanın 728 bin lira sözleşme bedeli olduğunu ifade eden Çay, "Liman Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının Ereğli'ye kazandırılacak olmasından mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Devlet Demiryolları Arazisi’ne yapılacak yeni Liman Başkanlığı binası ile ilgili olarak,"Yeni Liman Başkanlığı binası, üç katlı, iki yüz elli metre taban alanına, bin metrekarelik bir bina olacak. Vatandaşın daha iyi hizmet alması için güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Planlama yapılırken Osmanlı mimarisi ve Ereğli’nin eski yapılar model alınmış. Bu projeden Türkiye genelinde dört tane daha yapılıyor. Tip proje olacak bu. İlki Ereğli’de yapılıyor. Projeyi Bandırma’ya gönderdim. Bandırma liman başkanlığı da başlayacak. Dört liman başkanlığında bu projeler yapılıyor" dedi.
Editör: TE Bilişim