Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeryüzündeki hiçbir silahın vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacağının 1915'te Çanakkale'de bir kez daha görüldüğünü vurguladı.Başbakan Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ''Çanakkale Zaferi, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur'' ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Zaferi'ni ''yakın tarihimizin en anlamlı, en dokunaklı, en büyük zaferlerinden biri'' olarak nitelendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Aziz milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale'de, 1915'te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Bu bakımdan, Çanakkale Zaferi, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur. Bu zaferin, tarihimiz için bir başka önemi de istiklal mücadelemizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük etmesidir. Onun için her vesileyle ifade ettiğim gibi, bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Bundan 97 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor. Hiçbir şüphemiz yok ki aziz milletimiz, Çanakkale'den aldığı ilhamla, şehitlerimizin mirasına sahip çıkacak, Cumhuriyetimizi, kuruluşunun 100. yıl dönümünde çok daha itibarlı bir seviyeye ulaştıracaktır. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor; bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, 18 Mart Şehitler Günü'nde rahmet ve şükranla anıyorum.''

Editör: TE Bilişim