Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye gelişiyle birlikte Çaykur Rizespor'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Çaykur Rizespor futbol takımının başarısız bir sezon geçirerek TFF 1. Lig'e düşmesi, şampiyonluk için gerekli transferlerin henüz yapılamamış olması nedeniyle taraftarın istifasını istediği Metin Kalkavan görevi Hasan Kemal Yardımcı'ya devrediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hasan Kemal Yardımcı'yı görevlendirdiği Cengiz ailesinin ise maddi konularda yönetime destek vereceği gelen bilgiler arasında.  

Çaykur Rizespor`da Görev Değişikliği

Başkan Metin Kalkavan'ın imzası ile resmi internet sitesinden yayınlanan basın bülteninde şu ifadelere yer verildi. "Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş ortakları arasında yapılan değerlendirme sonucunda; Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulunda görev değişikliğine gidilmesi kararı alınmıştır. 2008 Yılından itibaren bu görevi büyük bir özveri ve fedakarlıkla yürüten, kulübümüzün kurumsallaşması yolunda büyük emek sarf eden, mali disiplinden taviz vermeden üst üste 6 sene UEFA Kulüp Lisansı alınmasını sağlayan Yönetim Kurulumuza destek veren başta sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere tüm ortaklarımıza, taraftarlarımıza, Rize Şehrimize ve camiamıza teşekkür ederiz. Saygılarımızla,"

YENİ BAŞKAN HASAN KEMAL YARDIMCI

Edinilen bilgiye göre bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Metin Kalkavan, görevi devretmek istediğini kendisine iletti. Yoğun iş temposu arasında Çaykur Rizespor'a fazla zaman ayıramadığını ileten Kalkavan'ın bu talebi Erdoğan tarafından değerlendirilerek kabul edildi. Çaykur Rizespor'un yeni başkanı Hasan Kemal Yardımcı olacağı bilgisi alındı. Yardımcı'nın önümüzdeki günlerde yapılması beklenen genel kurulda yeni yönetimi ile görevi devralması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim