Meteorolojinin uyarılarını ciddiye almayan ilçe sakinleri, akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini arttıran şiddetli yağmura hazırlıksız yakalandı. Kanalların dolması sebebiyle caddelerin göl olduğu yağmurda, ilçe merkezi ve sanayi bölgesinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sel, trafiğin kilitlenmesine yol açarken, sürücüler ise zor anlar yaşadı. Edremit çayı taşma noktasına gelirken, yol kenarlarında kalan vatandaşlar yağmurdan olumsuz yönde etkilendi. Yağış dolayısıyla bazı bölgelere elektrik verilmediği öğrenildi. Edremit Belediyesi şiddetli yağmur nedeniyle alarma geçerken, rögar kapakları ekipler tarafından açıldı.

AYVALIK SELE TESLİM OLDU

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, hayatı felç etti.
 
Zaman zaman şiddetini arttıran yağış nedeniyle ilçe merkezindeki tarihi binaların yoğun olduğu cadde ve sokaklar sele teslim olurken, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarının meydana geldiği gözlendi. Sel nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken, sular altında kalan bazı iş yerlerinde ciddi maddi kayıplar yaşandığı ifade edildi.
 
Aşırı yağmur nedeniyle tıkanan menfez ve rögarlar taşarken, bazı caddelerde araç kuyrukları oluştu. Yağmurla birlikte harekete geçen Ayvalık Belediyesi’ne bağlı ekipler, sel baskınlarının yaşandığı yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, Ayvalık´ın Küçükköy beldesine bağlı turizm bölgesi Sarımsaklı’da da bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Sarımsaklı´da bulunan Zirai Donatım Kurumu’na ait ilaçlama uçaklarının kullandığı toprak zeminli havaalanının da sular altında kaldığı ve küçük motorlu uçakların maddi zarar gördüğü belirtildi.
 
Ayvalık genelinde akşam saatlerinde başlayan yağışın metrekare başına 45 kilogram sınırını aştığı öğrenildi. Yağış esnasında ilçe merkezi ve beldelerinde birkaç saat süreyle elektrik kesintileri yaşandı.
Editör: TE Bilişim