Düşen polis helikopteriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü geniş çapta soruşturma başlattı. Havacılık Daire Başkanlığı'ndan oluşturulan uzman kaza kırım ekibi, helikopteri incelemek üzere İstanbul'a gönderildi. Helikopterin pilotu Havacılık Şube'den sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in uçuşunun planlı olduğu belirlendi. Emniyet kaynakları kazada hayatını kaybeden Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen'in 9 yaşındaki oğlu Tarık Bilgen'in helikopterde bulunmaması gerektiğine dikkat çekti.

Emniyet kaynakları helikopterin sabotaj sonucu düşüp düşmediğinin de araştırıldığını belirtiyor. Bu amaçla helikopterin düştüğü bölgedeki görgü tanıklarının ifadeleri alındı. Görgü tanığı balıkçıların sabotaja ilişkin oldukça ilginç ifadeler verdiği öne sürülüyor. Alouette SA-318C helikopterin bakımlarının da Sivil Havacılık güvenliği prosedürüne uygun yerine getirildiği saptandı. Helikopterde 1999 yılında kapsamlı bir revizyona gidildiği ve çok sayıda parçanın yenilendiği bildirildi.

Kazada şehit düşen Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen ve Pilot Başkomiser Murat Güçlü'nün cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Şehitler için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyeti önünde resmi tören düzenlendi. Şehit yakınlarının yanı sıra birçok emniyet, asker ve yargı mensubu da törene katıldı. Helikopter kazasında şehit düşen Hava Pilot Başkomiser Murat Güçlü'nün düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Törene şehit yakınlarından Ragıp Ali Bilgen'in eşi Ayşe Bilgen, babası Mehmet Ali Bilgen, annesi Ayşe Bilgen, Murat Güçlü'nün babası Hüseyin Güçlü, annesi Yurdagül Güçlü ile 29 Mayıs'ta evleneceği nişanlısı Rümeysa Tekelioğlu, yakınları ve çok sayıda polis meslektaşı da katıldı. Rümeysa Tekelioğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a "Yeni helikopterler alınsın. Başka Murat'lar ölmesin. Sizden bunu istiyorum." dedi. Törenin ardından Ragıp Ali Bilgen ve oğlu Tarık Bilgen, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi, Başkomiser Murat Güçlü'nün cenazesi Konya'ya uğurlandı. THY Uçuş Akademisi pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay'ın cenazesi ise Bilecik'e gönderildi.

Enkaz 45 metre derinlikten çıkarıldı

Anadolukavağı'nda düşen Fransız yapımı Alouette SA 318C tipi polis helikopterinin enkazı 6 saatlik çalışmanın ardından denizden çıkarıldı. Sabah saatlerinde olay yerine gelen emniyet ekipleri denizde arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 45 metre derinlikte enkazına ulaşılan helikopter için olay yerine askerî kurtarma gemisi getirildi. Kıyıdaki incelemenin ardından enkaz, Balat'taki Sualtı Grup Amirliği'ne götürüldü. Brandaya sarılan helikopterin kuyruk ve gövde kısmının bir bütün olduğu görüldü.

Editör: TE Bilişim