Engellilere özel deniz sandalyesi

Alanya Belediyesi tarafından yürütülen 'Her Kulaç Bir Hayat' projesi kapsamında spor yaparak aktif yaşama katılmaları amaçlanan engelliler, kendileri için özel tasarlanan tekerlekli sandalyelerle denize girerek serinledi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Belediyesi işbirliğinde sürdürülen 'Her Kulaç Bir Hayat' projesi kapsamında yüzme eğitimi gören 10 engelli, Kleopatra Engelsiz Halk Plajı'nda denize girdi.Kış aylarında kapalı yüzme havuzunda eğitim alan engelliler, yazın ise denizde eğitime devam ediyor.

Fizyoterapist Erdem Demir gözetiminde, kendileri için özel hazırlanan tekerlekli sandalyeler yardımıyla denize giren engelliler, haftada bir gün yapılan eğitimlerle spora ve sosyal hayata teşvik ediliyor. Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Kleopatra Plajı'da yüzen engelliler, hem spor yaptı hem de serinleme şansı bulundu.

Yüzmenin engelliler için hem psikososyal hem de fiziksel açıdan çok yararlı bir aktivite olduğunu belirten Fizyoterapist Demir, "Engelli dostlarımızın fiziksel kapasitelerini değerlendirerek, onları spora dolayısıyla da sosyal hayata teşvik ediyoruz. Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra her türlü travma riski minimize edilerek eğlenceli spor faaliyeti gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim