Dünya yat sektöründe en prestijli ödül olarak gösterilen The İnternational Yacht Awards 2011, Türk teknesine verildi. İngiltere, İtalya, Fransa ve Hollandalı gibi güçlü rakiplerini geride bırakan Mina, 50 metre altı en iyi dizayn ödülünün sahibi oldu. Geçtiğimiz hafta İtalya'nın Portofino kentinde düzenlenen törende, aralarında Avrupa'nın önde gelen tersanelerinin de yer aldığı 8 finalist yarıştı. Sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken Türk yapımı Mina, 8 finalist arasında birinci oldu. CMB Yatçılık, yılın en iyi çıkış yapan tersanesi ödülünde de finale kaldı.

En prestijli ödül Türk yatına geldi

CMB Yatçılık Tersane Müdürü Cüneyt Okçu, The İnternational Yacht Awards, Boat İnternational ve Show Boat ödüllerin yat otoriteleri tarafından dünyanın en prestijli ödülleri olarak gösterildiğini belirterek, "Bizim ödül aldığımız İnternational Yachts Awards kategorisi genellikle dizayn ağırlıklı. Bir tekneye bütün olarak bakar ve her şeyine ödül verir." dedi. Teknenin hem iç hem dış dizaynının kendilerine ait olduğunu ve tamamen Türk mühendisleri tarafından üretildiğini kaydeden Okçu, şöyle konuştu: "Tekne daha suya inmeden kızakta iken ödül aldı. Kağıt üzerinden böyle bir ödülün alınması hem teknenin değerini artıracak, hem de büyük prestij sağlayacak."

Süper lüks yatın inşasına 2010 yılının yaz aylarında başladıklarını aktaran Okçu, tekneyi bu yılın Temmuz ayında suya indirerek sahibine teslim edileceklerini kaydetti. Yatın sahibinin İngiltere'de yaşayan bir Türk olduğunu belirten Okçu, "Tekneye sıra dışı bir dizayn yaptık. Teknenin üst katına yandan açılır kapanır otomatik bir balkon yaptık. Yani ev tipi bir balkonu tekneye adapte ettik. Bu çok ilgi çekti ve ödül getirdi." diye konuştu.

Okçu'nun verdiği bilgilere göre, 47 metrelik kompozit motor yatın 10 misafir, 9 personel kamarası bulunuyor. Saatte 16 deniz mili hızına sahip teknede, iki adet 1450 MTU motor bulunuyor. Ayrıca Iphone veya Ipad ile kontrol edilebilen otomatik sistem yer alıyor. Okyanus aşırı seyahat edebilecek yapıya sahip lüks yatının iç dizaynında ise swarovski taşlarından daha pahalı özel bir mobilya malzemesi kullanıldı. Sadece kaplamaya 200 bin euro harcandı.

Her sene lüks bir yatı suya indirebilecek şekilde çalıştıkları bilgisini de veren Cüneyt Okçu, "Tersanemizde 45 metrenin altında tekne üretmiyoruz. Sipariş gelse de almıyoruz. Şu anda toplam 3 tane 47 metrelik teknemiz inşa halinde. 69 metrelik bir tekne de proje aşamasında." bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim