Fransa'nın en modern savaş gemisi Suriye'ye yolunda

Fransa, en modern savaş gemisi Le Chevalier Paul'ü Suriye'ye gönderiyor. Haftalık haber dergisi Le Point'in iddiasına göre gemi, Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki şehri Toulon'dan büyük bir gizlilikle Suriye doğru hareket etti.

Haftalık haber dergisi Le Point'in iddiasına göre gemi, Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki şehri Toulon'dan büyük bir gizlilikle Suriye doğru hareket etti. Destroyerin, Fransız ve müttefik ülkelerin bombardıman uçaklarını koruma görevi üstleneceği kaydedildi. Le Chavelier Paul'ün, Suriye sınırına kaydırılan Amerikan ve İngiliz savaş gemilerine katılacağı kaydedildi. Haberde Fransız gemisinin Suriye donanmasına yönelik muhtemel saldırıda etkili olması bekleniyor.

Dergi; Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye'ye gerçekleştirilecek askeri harekatın kaçınılmaz olduğunu belirterek, BM gözlemcilerinin inceleme raporlarını yayınlayıp Şam'ı terk etmesinden sonra gerçekleşeceğini öne sürdü. Haberde, saldırının 2 Eylül'den önce yapılmasının beklenmediği belirtildi. Derginin iddiasına göre saldırı, Rusya'nın Saint Petersbug şehrinde 4 Eylül'de başlayacak G20 zirvesinden önce gerçekleşmesi ihtimali yüksek.(cihan)
Editör: TE Bilişim