Web sitesi ido.com.tr’yi ve bilet satış sistemi alt yapısını yenileyen İDO, dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin kullandığı biletleme ve satış sistemini hayata geçirdi. Bu sayede yolcularına daha da cazip seyahat olanakları vermeye hazırlanan İDO, Yalovalı yolculara da birbirinden önemli avantajlar sunuyor. 

İDO, her gün Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova hattında karşılıklı 12 sefer düzenliyor. Bu seferlerde araçsız seyahat edecek yolcular, “En Ekonomi”yi seçtiklerinde 5 ile 7 TL’lik sabit fiyatlardan bilet satın alacak. Böylece Yalova-İstanbul arasında seyahat eden yolcular hem fazla sefer sayısı seçeneği hem de uygun fiyatlı bilet avantajlarını yakalamış olacak.  Ayrıca İDO’nun yeni sisteminde “En Ekonomi”, “Ekonomi-Ekonomi Plus”, “Business-Business Flex” ve VIP seçenekleri ile yolcu beklentilerine göre alternatifler yaratılarak, her bütçeye uygun ulaşım hizmeti verilecek. 4 farklı bölümden koltuk seçebilme ve seyahat konforunu arttırıcı farklı hizmetlerden yararlanabilme fırsatı sunan uygulama, 1 Haziran’da başlayacak.

Sık sefer sayısı ve uygun fiyat avantajlarının yanı sıra İDO, yeni sistemiyle yolcularına yılsonuna kadar (31.12.2012) seyahat planlarını www.ido.com.tr’ den yapabilme imkanı verecek. Uygulamaya ait düzenlemeler biletleme işlemi öncesinde yolculara aktarılacak ve yolcunun kabul etmesi halinde bilet satın alma işlemi gerçekleştirilecek.
Engelli ve yaşlıların toplu taşımadaki ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran İDO, yeni uygulaması ile bütçelerine de katkı sağlayacak. “Ekonomi” veya “Ekonomi Plus” koltuklarından birini tercih eden yolculardan 65 yaş ve üzeri olanlar ile engelli vatandaşlar yüzde 25 oranında indirim elde edecek.

Ayrıca yine “Ekonomi” veya “Ekonomi Plus” bölümlerinde seyahat edecek öğrenci (6-24) %20, basın kartı sahipleri %15, gazi, şehit, dul ve yetimleri % 50 indirimden faydalanabilecek.  Ebeveyn ile seyahat eden (0-66 ay) grubundaki çocuklar bütün koltuk seçeneklerinde ücretsiz seyahat edebilecek.

İndirimli biletler sadece “Ekonomi” ve “Ekonomi Plus” bölümleri için düzenlenecek.

Uygun Fiyatlı Bilete Sosyal Medyadan Olumlu Tepkiler

İDO’nun 28 Mayıs’ta başlayan yeni bilet satış sistemi, yolcular tarafından büyük ilgi gördü. Yalova-İstanbul hattında uygun fiyatlı biletlerle seyahat etme avantajı sunulduğunu öğrenen yolcular, resmi Facebook sayfasından İDO’ ya teşekkür etti. Ayrıca İDO, gemilerinde ücretsiz ve sınırsız Wİ-Fİ hizmeti de veriyor. İDO, yolcularına artık cep telefonları açık olarak seyahat etme olanağı sunuyor. Yolcular, bu sayede hem sosyal yaşamdan hem de iş hayatından kopmadan bağlantılarını güven içinde yapabiliyor. Bu sayede internetin eğlence dünyasının kapıları hep açık olduğu gibi iş dünyasının hızlı gelişmeleri de sanal ortamda takip edilebiliyor.

Editör: TE Bilişim