Dünya Yayın Grubu bünyesinde yayınlanan Gentleman dergisi tarafından düzenlenen “Gentleman Ödülleri ” töreninde Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas çevrenin korunması için yaptığı katkılarından dolayı “En Çevreci Centilmen“ ödülüne layık görüldü.

İşadamlarının profesyonel hayatları dışındaki kimlikleri ve özel ilgi alanlarına yönelik haberleri içeren Gentleman dergisi Türkiye haricinde 3 ülkede de yayınlanıyor. Türkiye’de yayın hayatına başlamasının 3. yılı nedeniyle 12 Kasım’da gerçekleştirdiği gecede Türkiye’nin önde gelen işadamlarına Jüri Özel Ödülü, Onur Ödülü, Yılın Centilmenleri Ödülü ve Gentleman Kapak Ödülü başlıkları altında toplam 19 ödül verildi.

Betül Mardin, Doğan Hızlan, Osman Saffet Arolat, Hakan Güldağ, Ergun Özen, Tayfun Beyazıt, Feyzan Ersinan Top, Dr.Yasemin Saral, Özlem Çakır ve Koray Öztürkler’den oluşan seçici kurul Lucien Arkas’ı çevrenin korunmasına yönelik sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “En Çevreci Centilmen“ seçti. İzmir ve çevresinde koyların kirlenmesini önleyecek projelere verdiği destek nedeniyle layık görüldüğü ödül ile ilgili yaptığı konuşmada Arkas “Ben hep denizle iç içe yaşadım, doğayı ve denizi severim. Gelecek nesillerin de bizim yaşadığımız zenginliği ve güzelliği yaşaması için elimizden gelen katkıları yapmak görevimiz. Ben bu ödülü Rahmi Koç ile paylaşmak isterim. Bana TURMEPA ile ilgili teklif sunduklarında İzmir’de olursa yaparım dedim ve bize katkı yapmamız için zemin hazırladılar. İyi yapılan projeleri paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca başarılı dergiciliği ve iletişim becerisiyle Feyzan Ersinan Top’a da teşekkürlerimi sunmak isterim.” dedi. Gecede ayrıca Rahmi Koç, Aydın Doğan, Erdoğan Özgörkey ve Erdoğan Demirören “Yılın Centilmenleri”, Ara Güler ise “Onur Ödülü” aldı.

Arkas Turmepa atık alım teknesi
Arkas 2006 yılında DenizTemiz Derneği / TURMEPA ile başlattığı işbirliği ile Çeşme’de yat ve teknelerin evsel atıklarını ve sintinelerini almak koşuluyla denizin ve koyların korunmasını sağlayan Arkas TURMEPA II atık alım teknesinin yapımını ve işletimini üstlendi. Dört sezondur Arkas desteği ile faaliyetlerini sürdüren tekne, Çeşme koylarında dolaşarak yat ve teknelerden atıkları alıyor, çalıştığı bölgedeki atık toplama merkezine teslim ediyor. TURMEPA II tekne sahiplerinde bilinci artırmayı başardı ve çalışmalarına başladığı 2006 yılından bu yana hizmet alan tekne sayısı yüzde 150’lik bir artış gösterdi.

Arkas ana faaliyet alanlarında da çevreye duyarlı
Arkas ayrıca kendi ana faaliyet alanlarında da çevre konusuna büyük önem veriyor. Türkiye’nin tek derin su konteyner terminali olan Marport’ta Çevre Yönetim Sistemini belgeleyen ISO 14001 sertifikası bulunuyor. Deniz Ticaret Filosu’nda yazılı kurallar ve çevre kirliliğini önleme prosedürleri ile gemilerde çevre bilincini artıracak çeşitli posterler ve duyuru afişleri yer alıyor. Gemilerde ayrıca 6 ay süren bir çevre eğitim kampanyası yürütüldü

Editör: TE Bilişim