En büyük yüzer havuz suya indi

Altınova tersanesinde hizmet veren Hat-San, Türkiye'de imal edilen en büyük yüzer havuzu törenle denize indirdi. Hat-San Yönetim Kurulu Başkanı Osman Pepe, 'Yunanistan, Ukrayna ve Rusya'nın durumu Türk tersanelerini Avrupa'nın bakım ve onarım üssü haline getirdi' dedi.

 180 metre uzunluğa ve 37 metre genişliğe sahip yüzer havuz, 14 milyon dolara mal oldu. 180 metre uzunluğa ve 37 metre genişliğe sahip yüzer havuz, 14 milyon dolara mal oldu. Yalova'nin Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde hizmet veren Hat-San, Türkiye tersanelerinde imal edilmiş en büyük yüzer havuzu denize indirdi. Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, İTO Eski Başkanı Atalay Şahinoğlu ile tersane ve gemicilik sektöründen birçok kişinin katıldığı törende konuşan Hat-San Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre eski bakanı Osman Pepe, havuzu 14 milyon dolara imal ettiklerini kaydetti.

AVRUPA'NIN BAKIM ÜSSÜ

Yüzer havuzun gemi tamir ve bakım işlerinde onemli bir işlev göreceğini kaydeden ve çevre tersanelerin de faydalanabileceğini söyleyen Pepe, 'Türkiye gerek Avrupa fiyatlarına göre ucuz olması gerekse de hız yönüyle Avrupa'nın önünde.

Yunanistan'daki ekonomik kriz, Rusya ve Ukrayna'nın da durumu Türk tersnelerini Avrupa'nın bakım ve onarım üssü haline getirdi. Bu noktada cok ilerideyiz' dedi. Hat-San'a ait yüzer havuzun denize indirilme törenine Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak da katıldı.

REKOR SÜREDE TAMAMLANDI

Tersane ve yüzer havuz hakkında bilgi veren Hat-San Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pepe, havuzun 10 ay gibi rekor sayılacak bir sürede inşa edildiğini belirtti. 180 metre uzunluğunda ve 37 metre genişliğindeki havuzun 14 milyon dolara imal edildiğini kaydeden Pepe, '55 bin metrekare arazide kurulu tersanede havuz imalatı boyunca 450 kişi çalıştı. Kemal Unakıtan'ın 3 bin 500 kişiyi istihdam etmesi için kurduğu bu bölgede bizim tersanemizde 750 kişinin çalışmasını bekliyoruz' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim