EMES, Akdeniz Ülkeleri ile Kanarya Adaları arasında Köprü Oluşturacak

Arkas’ın armatörlük şirketi EMES, müşterilerinden gelen yoğun talep doğrultusunda başlattığı Kanarya Adaları servisiyle Akdeniz Ülkeleri ile Kanarya Adaları arasında köprü oluşturmayı hedefliyor.

Düzenli konteyner hat taşımacılığı yapan EMES, ihtiyaçlarının tamamına yakınını ithalatla karşılayan Kanarya Adaları ile Akdeniz limanları arasında servis veriyor. İspanya limanlarından aktarmalı olarak gerçekleşen servis Arrecife, Las Palmas ve Tenerife limanlarına ulaşıyor. Kanarya Adaları yiyecekten giyeceğe ve sanayi mamüllerine kadar pek çok malzemeyi ithal ederken, dünya pazarlarına muz ve balık ihraç ediyor. EMES, bu serviste taşımalarını ağırlıkla reefer konteynerlerle yapıyor.

Soğuk zincir bozulmadan taşınıyor
Özellikle reefer filosu, Adalardan Akdeniz içine muz ve balık gibi ürünleri hızlı ve güvenilir şekilde taşımak için en önemli avantajlardan biri. EMES’in reefer konteynerle sunduğu hizmet, taşıma esnasında soğuk zincirin kırılmadan devam etmesini sağlıyor.

Reefer konteynerler -30C˚ / +30C˚ arası 0.1C˚ hassasiyette ısı kontrolü yapabiliyor. Taze meyve-sebze yüklemelerinde kritik önemi olan nem sensörü ile nem kontrolü ve havalandırma menfezi ile yükün optimum şartlarda taşınabilmesi için taze hava sağlayabiliyor. EMES’in konteyner parkında 1,500 adet reefer konteyner bulunuyor.

EMES ilk Türk Bayraklı konteyner hat taşıyıcısı

Ülkemizde özel sektördeki ilk Türk bayraklı konteyner hat taşımacılığını gerçekleştiren EMES düzenli hat taşımacılığı yapıyor. Arkas’ın armatörlük şirketi EMES, 1996 yılından bu yana sürdürdüğü feeder taşımalarını daha etkili bir hizmet vermek amacıyla hat taşımacılığından ayırarak 2008 yılında EMES Feedering’i oluşturdu. EMES 2008’de 738 sefer, 3292 liman uğrağıyla 260.101 TEU’luk hat, 219,323 TEU’luk feeder taşıması yaptı ve toplam 479,424 TEU’ya ulaştı.

EMES ayrıca denizcilik sektörü piyasa araştırma kuruluşu Dynamar’ın Ekim 2008 raporuna göre dünyanın en büyük konteyner hatları arasında 36’ncı sırada bulunuyor.

Editör: TE Bilişim