Emekli Kılavuz Kapt.Nurettin Şairoğlu vefat etmiştir. Cenazesi 11 Haziran 2018 pazartesi günü öğle namazına müteakip Soğütlü Çeşme camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Yahya Efendi Mezarlığın'da toprağa verilecektir.

Kaptan Nurettin Şairoğlu, 1968 yılında kurulan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin (O zmaanki adıyla Deniz Pilot Kaptanlar Derneği) kurucu yönetim kurulu üyesi idi. 

Nurettin Kaptan ile ilgili ilginç bir anı da, İstanbul Boğazı 'nda kılavuz kaptan olarak görev yaparken sis nedeniyle Panama bandıralı gemiden inemeyince gemi ile Rusya'ya kadar gitmek zorunda kalması idi. . Nurettin Kaptan olayı şöyle anlatmıştı:

"Çok kuvvetli bir sis vardı, gemi kaptanına bu havada Boğaz' dan geçilemez dedim. O zamanlar böyle büyük yasaklar yoktu. Gemi kaptanı da dedi ki " benim kuvvetli radarlarım var, sende buranın kılavuz kaptanı isen beni Boğaz yukarı çıkarırsın" Boğaz dan istasyonlar ile konuştum, dediler ki : "yukarıdan aşağıya gelen gemi yok". Baktım Boğaz serbest, radarlar da çok iyi. Boğaz ın ortasından ağır ağır iki buçuk saatte çıkardım ben bu adamları. Fakat beni alacak olan servis motoru gelip gemiyi bulamadı. Telefonla konuşuyoruz ne onda radar var ne de istasyonda. Şimdi hersey modernleşti. Sanmıyorum bir daha öyle bir şey olsun. Onun neticesi Rusya'ya gittim. Bir hafta kaldım. Bir hafta sonra bazı hariciyeciler (dışisleri) girdi araya, beni evvela bırakmak istemediler. Beni casus zannettiler. Nezarete aldılar. Hergün asker kontrolünde ifade vermeye gittim. Sonra Rus kaptanlar bana yardımcı oldu. Eğer ben yabancı isem bu adamlar beni tanımaz hakikaten. Türk Bahriye subayı olmuş oluyorum ben, ama kaptanların hepsi beni tanıyacak dedim. Sonra Arap gemisi vardı. Transilvanya isimli bir gemi vardı. Bütün tanığım gemi kaptanları, resmimi görüyorlar " A! bu kaç senedir tanıdığımız kılavuz kaptan" diyorlardı. Öyle kurtardım kendimi".

Allah rahmet eylesin.

Editör: TE Bilişim