26 Ağustos 2020 Çarşamba günü THO, “COVID-19'un Denizcilik Üzerindeki Küresel ve Bölgesel Etkileri” konulu bir web seminerine ev sahipliği yaptı. Türk Amiral Cem Gürdeniz ve Amerikan Amirali Gary Roughead seminerin konukları olarak yer aldı. THO, Doğu Akdeniz'i çevreleyen denizcilik endüstrisi ve bu endüstrinin sorunları üzerine konuşulan webinara Amiral Gürdeniz ve Amiral Roughead'i ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

Covid-19 salgınının küresel ekonomiyi sarstığı, tedarik zincirlerine zarar verdiği ve denizcilik endüstrisini test ettiği bir dönemde, webinarda; doğalgazın keşfi, Kıbrıs, salgının ticari etkileri, pandeminin ABD ve Türk donanmalarına yaşattığı zorluklar gibi konular konuşuldu.

Cem Gürdeniz ve Gary Roughead, denizcilik endüstrisinin ve Doğu Akdeniz'in karşı karşıya olduğu sorunlar hakkında değerli bakış açılarını dile getirdiler.

Amiral Gürdeniz, Doğu Akdeniz'in önemini sadece Türkiye açısından değil, tüm çevre ülkeler ve küresel ekonomi çerçevesinde anlattı.

Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz'de diplomasinin devam edebilmesi için ele alınması gereken bir mesele olduğunu belirten Gürdeniz, Karadeniz'de bulunan doğalgazın Türkiye'yi ve Türk halkını nasıl etkileyeceğini anlattı.

Editör: TE Bilişim