EMCIS 2009 Konferansı İzmir'de Yapıldı

6. Uluslararası Avrupa ve Akdeniz Bilgi Sistemleri Konferansı (European and Mediterrenean Conference on Information Systems) EMCIS 2009 Konferansı 13 – 14 Temmuz 2009 tarihlerinde  İzmir'de yapıldı.

Komnferans Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ve Brunel Üniversitesi tarafından düzenlendi.

Bunun yanında kongre Salford Üniversitesi, Türk Bilişim Derneği, Turksat, Turk Telekom, AVEA,  ve e-guven tarafından destekleniyor.

Konferansın bu yılki teması “Tedarik Zincirinde Örgütsel, Bireysel ve Teknolojik Konular” idi.

Konferansın Açılış Konuşması

Konferansın açılış konuşmasını, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka yaptı.

Suat Hayri Aka, açılış konuşmasında  Ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda önemli adımlar atmakta olduğuna değinerek, bunların en önemlilerinden birisi, e-Devlet Kapısının 18 Aralık 2008 Perşembe günü Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle hizmete açılması olduğunu belirtti.

Aka, Türkiye’de bilgi toplumuna geçişte önemli bir aşama olan e-Devlet Kapısının, açılış ile sonlanacak bir proje olmayıp, dinamik ve sürekli yenilenip, gelişmeye uygun bir yapıya sahipolduğunu vurgulayarak, "Vatandaş, İş ve Devlet ana başlıkları altında bilgilendirme hizmeti sunan E-Devlet Kapısı’na bugünkü açılıştan sonra her geçen gün yeni e-devlet hizmetlerinin eklenmesini öngörmekteyiz. e-Devlet Kapısı’nı vatandaşın devlete ulaşacağı en kısa yol olarak tanımlayabileceğimiz gibi, kamunun elektronik ortamda, vatandaşa daha hızlı, daha şeffaf ve daha verimli hizmet sunması olarak da görebiliriz." dedi.

Suat Hayri Aka, şöyle devam etti:

"Şu an, e-Devlet Kapısından iki tür hizmet sunulmaktadır. Bunlar bilgilendirme hizmetleri ve kısaca e-Hizmetler olarak adlandırılan elektronik hizmetlerdir. www.turkiye.gov.tr de kimlik doğrulama sistemine giriş yapmadan sadece bilgilendirme hizmetlerinden yararlanılarak kamuya ilişkin güncel bilgilere ulaşılabilir. Sistem üzerinde vatandaşlara yardımcı olacak ve yol gösterecek sesli-görüntülü yardım içerikleri de hazırlanarak hizmete sunulmuştur. e-Hizmetler ise, elektronik ortamdan ulaşılabilecek kamu hizmetleridir. Buradan sistemde mevcut bütün hizmetlere ulaşabilir, devlet daireleri ve kamu kuruluşlarına ilişkin işlemler internet üzerinden yapılabilir."

Konferansın Amacı

Konferansın ana amacı bilgi sistemleri uygulamaları ile ilgili konularda tartışabileceğimiz ve çözümleri keşfedebileceği bir ortam yaratmak olarak belirlendi. Konferansa bilgi sistemleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiren kişilerin araştırmalarını sunmak, tecrübelerini paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere konferansa katılımları ülkemizde gerçekleştirilen bilgi sistemleri eğitimine ve bilgi sistemi uygulamalarına güç vereceği değerlendiriliyor.

 

Editör: TE Bilişim