Elazığ deprem ile sarsıldı... Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Elazığ deprem ile sarsıldı... Kandilli Rasathanesi ve AFAD’tan gelen son dakika bilgilerine göre 21.00 sularında 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Daha sonra deprem büyüklüğü 6.5 olarak revize edilirken vatandaşlar büyük korku ve panik yaşayarak kendilerini sokağa attı. 6.5 şiddetindeki deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Gaziantep ve çevre illerden de hissedildi. Elazığ depreminde yıkılan binaların olduğu bildirilirken ilk görüntüler de gelmeye başladı. İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında ölü sayısının 8’e yükseldiği ve 84 kişininde yaralandığını belirtti.

Akşam saatlerinde Elazığ deprem ile arka arkaya sallandı. Gelen son dakika haberine göre can kayıplarının yaşandığı bölgede binalarda ciddi maddi hasar meydana geldi ve vatandaşlara, hasarlı binalar girmemeleri konusunda uyarılar yapıldı.

Merkez üssü Elazığ olan deprem, Adana, Malatya, Diyarbakır ve en çok da Gaziantep'te hissedildi. Kandilli Rasathanesi son depremler listesi ile 6.8 olarak paylaşılan deprem verisi, daha sonra 6,6 olarak güncellendi. Aynı şekilde AFAD son depremler listesi deprem büyüklüğünü 6,8 olarak gösteriyor.

AFAD: "İlk belirlemelere göre Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmış, Malatya’da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır."

Editör: TE Bilişim