Eksi 8 derecede umut yolculuğu

ÇANAKKALE’de, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, havanın eksi 8 derece olduğu Ayvacık’ta, şişme botla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için denize açılan 42 Afgan ve Suriye uyruklu kaçağı donmak üzereyken kurtardı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 42 kaçak göçmen, bugün sabaha karşı Ayvacık’ın Büyükhusun Köyü sahilinden şişme botla denize açıldı. Sahilden 1 mil kadar uzaklaşabilen kaçaklar, gece eksi 8 derecedeki havada aşırı ısı kaybedince 158 Sahil Güvenlik İhbar hattını arayıp yardım istedi. Bunun üzerine Küçükkuyu Beldesi’nden hareket eden TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, bölgeye ulaşarak kaçakları kurtardı.

Donmak üzere olduğu belirtilen kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botunda kendilerine gelebildi. Küçükkuyu Beldesi’ndeki Sahil Güvenlik Komutanlığı rıhtımına getirilen kaçak göçmenlere, yiyecek, giyecek ve battaniye verildi. Rahatsızlanan Afgan uyruklu bir kişi, sağlık ekiplerine derdini, telefonla aranan tercüman vasıtasıyla anlatabildi. Ardından da Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Editör: TE Bilişim