Eksi 20 Derecede Balık Tutuyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Devecik köyünde yaşayan vatandaşlar, eksi 20 dereceye aldırış etmeden soğuk suda balık yakalıyor.

Karlıova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Devecik köyü halkı, kış aylarında eksi 20 derecede Devecik Şelalesi’ne giderek elle balık yakalıyor. Köyden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan Devecik Şelalesi’ne giden köylüler, giydikleri tulumlarla suyun içine girerek kayalar altında elle balık tutuyor.

Bazı köylüler balık tutmayı zevk için yaparken, bazıları da geçimlerini topladıkları balıkları satarak yapıyor. Şelalede balık tutmanın zevkli olduğunu belirten köylülerden Mustafa Çelik, "Köy şelalesine gelerek balık avlıyoruz, Kış aylarında soğuk sudan dolayı balıklar daha lezzetli oluyor. Çevre köyleri genellikle bu şelaleye gelerek balık tutuyorlar. Burada balık tutmak çok zevkli. İhtiyacımız karşılıyoruz, bazen satıyoruz da. Genelde sertme kullanıyoruz, ama bu mevsimde balıklar kayaların altına girdiği için biz tulum giyerek suyun içine girip kayaların altında elle yakalıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim