Ege'de eğlence turizmi patlıyor

Bu yaz eğlence gemileri Ege'ye damgasını vuracak. 12-15 Haziran'da tertip edilecek olan festival de turizme doping olacak.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Summerfest Cruise Gathering 12-15 Haziran tarihleri arasında başlıyor. Çeşme'den Mykonos'a oradan da Santorini'ye gidecek olan cruise parti gemisiyle organize edilen festivalde Milk & Sugar, Tom Novy, Outwork, Funky C ve Ozan Doğulu'nun sahne alacak. Son yıllarda gündüz ve gece meydana gelen eşsiz eğlence anlayışıyla adını sıkça duyduğumuz Yunan adalarından olan Mykonos'un en iyi beachleri ve gece kulüplerinde eğlenecek olan katılımcılar, aynı dönemde Cruise Gathering gemisinin güvertesinde gerçekleştirilecek dev partilerle de farklı bir tatil yaşayacaklar.

Sunulan vizesiz katılım imkanı ile yerli yabancı şöhretli DJ performansları ve her şey dahil konsepti ile bu yaz bu gemi çok fazla konuşulacak. Yalnızca 780 kişinin katılabileceği gemide kişi başı fiyatlar 299'dan başlayıp 800 euroya kadar çıkıyor.

Ark Organizasyon'un girişimci ortakları Kayahan Göltepe ve Ruhi Sümer Yunanistan'dan gemiyi nasıl kiraladıklarını ve bu fikirin nasıl doğduğunu anlattı.

Bu fikir nasıl doğdu?

Hem katılımcı sayısı hem zaman hem de ekonomik boyutta 18 yıldır Türkiye'nin en çok büyük kış festivali Winterfest'i düzenliyoruz. Her sene projeler geliştirip hedef kitlemize değişik deneyimler yaşatmaya çalışıyoruz. 9 senedir de Türkiye'nin çeşitli tatil bölgelerinde yaz festivalleri düzenledik. Kendimizi sektörde birbirinden ayrılması çok fazla güç, klişe ve değişik hiçbir şey sunmayan organizasyonların içinde bulduk. Bu noktada da fark oluşturmak gerekmekde olduğunu düşündük. Ege'nin olağanüstü adalarını, eğlenceyi ve konaklamayı nasıl birleştirebiliriz dediğimiz noktada Summerfest Cruise Gathering belli oldu .

Kaç kişilik istihdam olacak?

Organizasyon için kiralanan Aegean Paradise gemisi personeli dışında aktiviteler ve sponsor aktiviteleri için festival esnasında yaklaşık olarak 150 kişilik bir ekip olacağız. Festival hazırlıkları içinse 45 kişilik bir ekip 6 aydır çalışıyor. Neden Yunan adaları? Yunan gemisi kiralamanızda bu ülkedeki kriz etkili oldu mu? Ege büyülü bir coğrafya. Çeşme'den başlayacak festivalimiz Yunan Adaları'nı kapsamasaydı yarım kalacaktı. Bu sebepten ötürü programımıza Mikonos ve doğal güzellikleri açısından bir volkanik mucize olan Santorini'yi ekledik. Kiraladığımız gemi bin 250 kişi kapasiteli bir cruise gemisi. Konforlu kabinleri gerçekleştirmeyi planladığımız aktiviteler için makul sosyal alanlarıyla tam da aradığımız özelliklerde. Gemi kirası festival bütçemizin yarıya yakınını kapsıyor. Yaklaşık 2 Milyon TL'lik bir festivalden bahsedebiliriz.

Talepten memnun musunuz?

İlgi çok fazla gidiyor iyi. Hiç tanıtım yapmadığımız halde online rezervasyon ile üç günde 220 kişilik kayıt aldık.

4 AYDA 100 BİN KİŞİ BEKLİYOR

Ege'de bir başka eğlence gemisi ise 14 yıldır hizmet veren Bodrum Katamaran. Bu gemi haftanın 7 günü Bodrum'dan gece 1'de açılıyor ve sabah beş 'te dönüyor. Bu geminin diğerinden farkı konaklama sunmaması. Katamaran 2 senelik bir inşaat akabinda 2000'de denize indirilmişti.

YABANCILARIN TAKİBİNDE

Bin metrekarelik alana sahip gemi, her akşam karadan 2 mil açılıyor. Geminin sahipleri İstek -Mehmet Birgen çifti, "Sesimiz karaya gitmesin diye Bodrum Kalesi'nden Karaada'ya kadar açılıyoruz. Sabah beş 'te bir daha karaya yanaşıyoruz" diyor. Toplam bin 750 kişilik kapasiteye sahip Katamaran'da konaklama, yemek yok. Yalnızca aperatif yiyecek ve içecekler var. Gece dönmek isteyenler 80 kişilik gulet ve 3 adet sürat teknesiyle karaya taşınıyor. Mehmet Birgen aynı dönemde Suudi Arabistanlı Bin Ladin Ailesi'nin Türkiye'deki inşaat firmalarının iş bağlantılarını yapmaktadır .

Birgen, "14 senede 1 milyondan çok kişi bizim gemimizde eğlendi. Bu sene 4 ayda 100 bin kişi bekliyoruz" diyor. Ciro hedefleri ise 2. beş milyon lira. İstek Birgen ise dünyada bu geminin tek olduğunu belirtirken müşterinin yüzde 50'sinin turist olduğunu vurguluyor. Geçen sene Hollandalı bir yatırımcı şirketin gemiyi satın almak niyetinde olduğunu açıklayan İstek Birgen, bu sene ise İngiliz ile Dubaili yatırımcı gruplarıyla görüştükleri bilgisini verdi.

ÜNLÜLER GELİYOR

Bugüne kadar Bodrum Club Katamaran'a önceki sene gelen şöhretli yabancı konuklar arasında Lord Ceawlin Thynn ile evlenerek İngiliz kraliyetine bağlı unvanlardan birini alan ilk siyahi olan Nijeryalı Emma McQuiston, Fas Kralı'nın kuzeni, Erick Morillo (Reel2Real Grup'dan), Dubaili prensler var.

Editör: TE Bilişim