Ege'nin dünya denizlerindeki global markası: ARKAS

Merkezi İzmir'de bulunan Arkas Holding, sadece yurtiçinde değil yurtdışında da faaliyet alanının öncü kuruluşları içinde. Türkiye'nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olan firma, dünya konteyner hat operatörleri sıralamasında da 21'inci...

Arkas, yurtiçi ve yurtdışındaki iş hacmine bağlı olarak büyümeye ve yatırımlarına devam ediyor. 21 ülkede 6 bin 500 çalışanıyla hizmet veren Arkas, yurtdışında acente, armatörlük ve lojistik hizmetlerini kapsayan ofis ağını genişletiyor. Türkiye'nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olan ve dünya konteyner hat operatörleri sıralamasında, 21'inci sırada bulunan Arkas, son 1 yıl içinde 10 adet konteyner gemisi satın alarak filosunu yüzde 20 büyüttü.

Türk Deniz Ticaret Filosu'nun 2023 yılında dünya sıralamasında ilk 7 arasına girmesi hedefleniyor.

ARKAS LINE GİDEREK BÜYÜYOR

Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika'da hat taşıması yapan Arkas'ın armatörlük şirketi Arkas Line, pazar payını her geçen yıl artırıyor. Toplam 26 hat işleten şirket 67 limana servis veriyor. 2013 yılında 770.490 TEU yük taşıyan şirketin iş hacmi yüzde 30 oranında büyüyerek, 2014 yılında ilk defa yıllık 1 milyon TEU'yu aştı. Arkas Line'ın uzman olduğu pazarlar; Akdeniz, Karadeniz. 2012 yılında Batı Afrika'ya açıldı. Çünkü Türkiye'deki iş adamlarının ilgisinin arttığı ve iş yaptığı yeni pazarlara THY'nin uçak seferi başlatması gibi Batı Afrika'ya servis başlattı. 10 günde bir 100 TEU kapasiteyle başlayan servis bugün haftada yaklaşık 800 TEU kapasite ile devam ediyor.

İLK YEŞİL LİMAN MARPORT

İstanbul Ambarlı'da bulunan konteyner limanı Marport, elleçlenen yük hacmi bakımından Türkiye'nin en büyük özel konteyner limanı. Liman, altyapı, ekipman ve teknoloji yatırımları sayesinde Türkiye dış ticaretinde önemli rol oynuyor. Marport geçtiğimiz yıl başlattığı Tevsi Projesi kapsamında 2016 yılına kadar gerçekleşecek 255 milyon dolar yatırımla mevcut 2 milyon TEU elleçleme kapasitesini 2 milyon 400 bin TEU'ya çıkartacak. 2016'da bitecek yatırımlarla beraber dünyada üretilen en büyük gemiler Marport'a yanaşabilecek.

Marport, "Yeşil Liman / Eko liman" projesi kapsamında sertifikalandırılan Türkiye'nin ilk yeşil limanı oldu. Arkas 2014 yılında dört şirketini Arkas Lojistik çatısı altında birleştirdi. Uzun vadeli vizyonu, dünyanın önemli ticaret merkezlerinde kendi organizasyonlarıyla müşterisine hızlı, güvenilir ve kaliteli lojistik hizmeti sağlayan, kendi coğrafyasında lider bir global bir lojistik kuruluşu olmak.

Sabah

Editör: TE Bilişim