Egemen kaptan sır oldu Ne dirisi ne ölüsü bulundu

HENÜZ yeni işe başlamıştı. İkinci kaptan olarak gemide 30’uncu saatiydi. İzmirli Egemen Atay, ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde geçen yıl 20 Nisan saat 21.30 sıralarında en son eşi Sevil’le konuştu. Son sözleri, “Aşkım seni seviyorum. Uyumaya gidiyorum” oldu. Ardından da ortadan kayboldu. O günden bu yana neredeyse 1.5 sene geçti. Atay, denizde ve gemide günlerce süren aramalara rağmen bulunamadı.

490 GÜNDÜR HABER YOK

Eşinden tam 490 gündür haber alamadıklarını söyleyen Sevil Atay, birilerinin artık sesini duymasını, ölü ya da sağ eşinin bulunmasını istediğini söyledi. Aylardır kocasına ne olduğunu öğrenmeye çalıştığı gibi yasal olarak da ‘ölü’ sayılmadığı için zorluklar yaşadığını belirten genç kadın, “Eşim intihar etmez, sorunu yok. Onu en iyi ben bilirim. Gemiden de düşmez, çünkü çok tecrübeli. Gemide tanık olduğu bir olaydan dolayı başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Aylardır ona ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Daha önce o gemide çalışan bir kaptanla görüştüm. Bana yaşadığı sorunları anlattı. Bunları savcılığa ilettim. Ancak sadece ifadeleri alındı.

Yine eşimle yaptığım son telefon görüşmesinde bana gemiye 3 kaçağın gizli bindiğini söylemişti. Odasında yapılan aramada yatağının dağınık olduğu ve kaptan giysilerini çıkarıp üzerine eşofman altı ile tişört giydiği, ayakkabılarının da yerinde olduğu saptandı. Telefonu, tüm eşyaları yerindeydi. Ancak benim eşim yatarken asla çorap giymez. Aramada çorapları bulunamadı. Bu eşimin yatağa girmeden birileri tarafından zorla alınıp götürüldüğünü gösteriyor. Geminin kameralarının da bozuk olduğunu söylediler” dedi.

‘BİRİ SESIMIZI DUYSUN’

Sevil Atay, eşinin öldüğü de tespit edilemediği için yasal sorunlar yaşadığını, sigortaya borçlandıklarını ekleyerek, “Çocuklarım Ege ve Emir’e babalarının gemiden kaybolduğunu anlattım. Ama onlar da merak içinde. Olayın üzerinden 1 yıl geçtiğinden maaş alabilmek için gaiplik davası açtık. Hem eşimin acısını yaşıyorum, hem de iki çocuğumla ayakta durmaya çalışıyorum. Devletin hiçbir yardımından faydalanamıyorum. Yetkililerden eşime ne olduğunu bulmalarını istiyorum. Birileri sesimizi duysun” sözleriyle yaşadıklarını ifade etti.

EN SON EŞİYLE KONUŞTU

İzmirli Egemen Atay (33), yeni işe girdiği Hollanda Antilleri bandralı ‘Tayfa’ adlı kuru yük gemisinde geçen sene 18 Nisan’da ikinci kaptan olarak işe başladı. 20 Nisan’da gemi Romanya’ya yola çıktı. İstanbul Boğazı’ndan geçerken Egemen Atay, eşi Sevil’i aradı. Bir süre sohbet ettikten sonra, “Aşkım seni seviyorum, uyumaya gidiyorum” dedi ve telefonu kapattı. Saat 04.00’te dümeni devralması gereken Atay’ın, görevine gelmemesi üzerine alarm verildi. Ancak Atay ne kamarasında, ne de geminin ortak kullanım alanlarında bulunabildi. Bunun üzerine gemi İstanbul’a döndü. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki aramalarından da sonuç alınamadı. Savcılık gemide araştırma yaptı.

Cinayet olasılığına karşı yapılan incelemelerden de bir çıkmadı. 5’i Gürcistan, 1’i Azerbaycan uyruklu toplam 15 personelin ifadesine başvuruldu. Gemi çalışanları 2 gündür kendileriyle birlikte olan Egemen Atay’la herhangi bir tartışmalarının olmadığını söyledi.

HÜRRİYET

Editör: TE Bilişim