Ege Denizi'nde mühimmat operasyonu

Yunan Sahil Güvenlik güçleri, Yunanistan'ın Sakız adası açıklarında silah ve patlayıcı madde taşıyan bir bot ele geçirdi. Türkiye'ye giderken durdurulan botta yakalanan ve DHKP-C'li oldukları tahmin edilen şüphelilerin, İzmir'de bir bombalı saldırı düzenleme hazırlığında olduğu düşünülüyor. Operasyonun ardından gözaltına alınanların sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi.

Yunan Sahil Güvenlik güçleri bu sabaha karşı Ege’de Çeşme’nin karşısındaki Sakız adası ile İnuses adası arasında seyreden ve Türkiye’ye gitmekte olan yedi metrelik botta yaptıkları aramada iki adet tanksavar havan mermisi, dört adet el bombası, iki adet tabanca, 200 mermi ve bol miktarda patlayıcı madde buldu.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan, Atina yakınlarındaki Aspropirgos Deniz Ticaret Okulu öğrencisi olan 22 yaşındaki Yunan’ın ilk ifadesinde, botta silah bulunduğunu bilmediğini ve sadece botu Türkiye’ye götürmek için iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile 500 euro’ya anlaştığını ileri sürdü.

Yunan medyasına göre, diğer Yunan’ın da yakalanan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile ilişkisi bulunuyor. İki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da daha önce Türkiye’deki bazı silahlı eylemlere katıldıkları sanılıyor.

Yunan Terörle Mücadele güçleri yakalananların ifadelerine dayanarak Atina, Selanik ve Korint şehirlerinde bazı evlere baskınlar düzenledi.

12 GÖZALTI

 

Yunanistan resmi haber ajansı ANA-MPA'nın emniyet güçlerine dayandırdığı haberine göre, Atina'da 9, Selanik'te ise 3 kişi gözaltına alındı.
     
Ajans, soruşturmanın devam ettiğini belirterek gözaltına alınanların çoğunun yabancı uyruklu olduğunu ancak aralarında Yunan vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu.
     
Öğlen saatlerinde Sakız Adası açıklarında patlayıcı, silah ve mermi bulunan bir bot Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanmış, aralarında 2'si Türk olmak üzere 4 kişi gözaltına alınmıştı. ANA-MPA'nın haberinde, Yunan antiterör birimlerinin el konulan silah ve patlayıcı maddelerin Türkiye'deki eylemlerde kullanılmak üzere yola çıktığı değerlendirmesine yer verilmişti.

Ege Denizi'nde silah ve patlayıcı dolu tekne ele geçirildi

Ege Denizi'nde silah ve patlayıcı dolu tekne ele geçirildi

Ege Denizi'nde silah ve patlayıcı dolu tekne ele geçirildi

 Ege Denizi'nde silah ve patlayıcı dolu tekne ele geçirildi

 

 

 

Editör: TE Bilişim