Ege Denizi'nde kaybolan sığınmacılar

 Kuşadası Körfezi'nde sığınmacıları taşıyan teknenin alabora olmasıyla ilgili yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

İzmir'de, Kuşadası Körfezi açıklarında önceki gün alabora olan teknedeki sığınmacıları yasa dışı yollardan yurt dışına kaçırmayı organize ettikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddia edilen Z.A (52) ve Ö.A (20), tekne faciasından kurtarılan sığınmacıların kaldıkları, Basmane semtindeki eve gitti. Burada taraflar arasında tartışma çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlıları gözaltına aldı. Z.A ve Ö.A'nın ikametlerinde yapılan aramada ise insan kaçakçılığında kullanılan tekne malzemeleri ile bir silah ve bu silaha ait mermiler de ele geçirildi. Zanlılar, Aydın'dan gelen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Önceki gün Kuşadası Körfezi açıklarında alabora olan teknedeki 45 sığınmacı kurtarılmış, kayıp olduğu belirtilen 15 kişi için arama çalışması başlatmıştı.

Editör: TE Bilişim