Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri Cumartesi günü karaya oturduktan sonra Atina'nın yaklaşık 70 deniz mili güneyinde bulunan kayalık bir adacık olan Karavia'nın açıklarında batan Sea Bird isimli yük gemisinden petrol sızdığını tespit etti.

Kaza esnasında Ukrayna'dan Tunus'a seyreden Sea Bird isimli kargo gemisi Mirtoan Denizi'nde Mora kıyısı açıklarında güneybatı yönünde ilerlerken, Karavia'nın yaklaşık 0.2 deniz mili kuzeydoğusunda bir kayaya çarptıktan sonra hızla battığı belirtilmişti.

Pazartesi günü, Yunanistan Denizcilik Bakanlığı geminin son konumunun yaklaşık 3-5 deniz mili güneyinde bir petrol sızıntısı tabakası ve enkazdan kaynaklanan kirlilik belirtileri tespit edildiğini açıkladı. Bakanlığın petrol sazıntısından etkilenebilecek kıyılarda yer alan liman yetkililerine haber verdiği açıklandı.

Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı, sızıntıya müdahale etmek için kirlilik kontrol gemisi Aktea'yı konuşlandırdığını açıkladı. Ajans, Yunan Sahil Güvenlik'ten kirlilik önlemek üzere üç adet özel sözleşmeli römorkörün temizleme çabasına katıldığını ekledi. Sahil güvenlik sızıntının boyutunu izlemek için günlük uçuşlar yapıldığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim