Aynı zamanda eski ulaştırma bakanı olan Yıldırım, artık İzmir'de boş lafların değil, projelerin konuşması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin en büyük limanının da aralarında bulunduğu projeleri sıralarken, "Buraları hizmete boğacağız." diye konuştu.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, "Ege bizim, İzmir bizim" diyenler şimdi ne yapacaklarını şaşırdı. Hiç kimse milletin oyuna sahip çıkmasın. Millet kime kırmızı kart göstereceğini çok iyi biliyor." dedi. Yıldırım, AK Parti Bergama İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. AK Parti iktidarı olarak hizmet için yola çıktıklarını belirten Yıldırım, 8,5 yılda Türkiye'de yapılamayan hizmetleri başardıklarını anlattı. İzmir ve civarına yapacakları önemli projeler olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Zeytindağ bölgesine Türkiye'nin en büyük, dünyanın 10 limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Konteynır Limanı'nı açacağız. İhalesini gerçekleştirdik. 15 Mayıs'ta halkımız ile beraber temelini atacağız. 50 senedir dillere destan olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu liman yapılınca bölgede çok önemli istihdam alanı doğacak. Ve binlerce insanımız iş, aş sahibi olacak. Limanla beraber demiryolu bağlantılarını da bitireceğiz. Geçtiğimiz aylarda hizmete verdiğimiz Aliağa ve Cuma Ovası raylı sisteminin Bergama'ya uzatılması için İZBAN Şirketi'ne gerekli talimatı verdim. Proje ve etüt çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Bergama, kavşak noktası olacak."

Binali Yıldırım, "Artık İzmir'in 30 ilçesinin boş laflarla, siyasi lütuflarla kaybedecek zamanı yok. İzmir'de kim bir şey söyleyecekse projeleri ile söyleyecek. Yaptıkları ile söyleyecek, yapacakları ile söyleyecek. Bunu da sizlerin duaları ile başaracağız. Buraları hizmete boğacağız." mesajlarını verdi.

 

Editör: TE Bilişim