Rusya'nın Novorossiysk Limanından İzmir Limanına giden 116 metre uzunluğundaki Türk Bayraklı konteyner gemisi  Efendi baba'nın 2. Mühendisi Şenol Topçu, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 

Gemi kaptanı, Şenol Topçu'yu hastaneye yetiştirebilmek içn geminin rotasını Zonguldak'a çevirdi, ancak talihsiz 2. Mühendis kurtarılamadı.  

Efendi Baba Gemisi Kaptanı A.Kürşat Yücedağ, gemide yaşananları DenizHaber'e şöyle anlattı:  

"09.02.2013 tarih ogle saatlerinde gemi ikinci mühendisi Şenol Topçu göğsündeki ağrıdan şikayetçi oldu.bu şikayetinden itibaren yaklaşık 20 dakika boyunca tele sağlık kurumu doktorunun asistanlığı ile tüm müdahaleleri uyguladık, fenalaşıp şuur kaybı yaşamaya başlayınca damardan dahi ilaç verdik ama kendine gelemedi ve hatta tamamen şuur kapandı, nabız hissetmemeye başladik. o andan 112 sağlık ekipleri gemiye gelene kadar yaklaşık 25 dakika boyunca aralıksız kalp masajı ve suni teneffüs uyguladık ve gelen sağlık ekiplerine müdahaleyi devrettik. sağlık ekipleri de 20 dakika boyunca kalp masaj ve suni teneffüse devam etti fakat hasta tekrar kendine gelmedi.

Olay sırasında gemi ile Rusya Novorossiysk limanından İzmir Aliağa limanına dogru seyir halinde Zonguldak açıklarındaki idik ve olay başlangıcında rotamızı en yakin yerleşim yeri olan Zonguldak'a çevirdik. Sağlık ekipleri gemiye ulaştığında halen daha Zonguldak limanı 8mil açıklarında limana doğru seyir halinde idik." 

Editör: TE Bilişim