Edremit ilçesine bağlı Güre belde Belediye Başkanı Kamil Saka, beldenin, yılın dört mevsiminde farklı turizm imkanları sunan önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

 Kaplıcaları, Kazdağları ve Ege Denizi'ne kıyısıyla yaz kış turistleri ağırlayan Güre'nin, giderek daha fazla tanındığını dile getiren Saka, tek eksiklerinin bir yat limanı olduğunu ve bunun da yapılmaya başlandığını anlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca başlatılan balıkçı barınağı inşaatının yaklaşık 6 aydır sürdüğü bilgisini veren Saka, şöyle konuştu:

 "Balıkçı barınağının 3,5 milyon lira civarında bir maliyeti olacak. 200 tekne kapasiteli barınak, yat limanı olarak da kullanılacak. Burası aslında daha çok yat limanı olarak hizmet verecek. Birinci kısım tamamlandı. İkinci kısımda ihale aşamasına gelindi. Toplam 3 bölümden oluşacak. Ödenek zamanında gelirse kısa sürede biter. Edremit Körfezi'nde, Ayvalık ve Burhaniye'den sonra 3'üncü yat limanı, Güre'de olacak. Liman, Güre'ye mükemmel bir hareketlilik kazandıracak. Yatları olanların gelir grubu yüksektir. Bu, Güre'deki turizmin kalitesini de yükseltecek, beldenin gelirini artıracak. Kışın da bir canlılık yaratacak. Bölgemizde yeni iş sahaları açılacak."

 Güre ve çevresinde yazlıkları bulunan bazı kişilerin, tekne almak için bu limanı beklediğini anlatan Saka, bölgedeki üretici firmalarda da hareketlilik oluşacağını öngördüklerini belirtti.

 Sağlık, temiz hava, deniz-kum-güneş üçlüsünü aynı anda sunduklarına dikkati çeken Saka, "İster yatla ister otomobilleriyle gelsinler her kesime göre turizm çeşidimiz var" ifadesini kullandı.

Saka, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bırakılan yapay resifler sayesinde gelecekte olta balıkçılığının da gelişeceğine işaret ederek, bunun Güre'de yeni bir turizm çeşidi olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim