Edirne’de, karların erimesi ve yağmur dolayısıyla Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debileri yeniden yükselmeye başladı. Bulgaristan’daki barajlarda su seviyelerinin yükselmesi sonucu bir süre önce kapaklar açılarak nehirlere su bırakıldı...

Edirne’de, karların erimesi ve yağmur dolayısıyla Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debileri yeniden yükselmeye başladı.

Bulgaristan’daki barajlarda su seviyelerinin yükselmesi sonucu bir süre önce kapaklar açılarak nehirlere su bırakıldı.

Bulgaristan’ın Svilengrad beldesinde Meriç Nehri’ndeki ölçüm istasyonunda, bu sabah yapılan ölçümlerde suyun debisinin 351 metreküp/saniye olarak tespit edildiğini kaydeden DSİ yetkilileri, ancak Edirne’de, Kirişhane mevkiindeki istasyonda yaptıkları ölçümlerde suyun debisini 720 metreküp/saniye olarak belirlediklerini belirttiler.

Dün yapılan ölçümlerde ise Meriç Nehri’nin debisinin 602 metreküp/saniye olduğunu ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:

"Meriç Nehri’nin debisinde yeniden artış görülüyor. Bu da Bulgaristan’ın rutin olarak elektrik santralini gece 24.00’te kapatarak sabah tekrar 06.00’da açmasından kaynaklanıyor. Elektrik santrali kapalı olduğunda Meriç Nehri’ne 270 metreküp saniye su bırakılıyor. Bu da nehirlerin debisinin yükselmesine neden oluyor."

Bu arada, dün debisi 269 metreküp/saniye olan Arda Nehri’nin debisi bugün 274 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri’nin debisi de 62 metreküp/saniyeden 66 metreküp/saniyeye yükseldi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 24 saattir aralıklarla devam eden yağmur sonucunda, metrekareye 12.6 kilogram yağış düştüğünü kaydettiler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim