East Med Maritime Conference Beyrut’ta düzenlendi

Denizcilik dünyasının bir araya getiren East Med Maritime Conference Beyrut’ta düzenlendi.Konferansa Türkiye’den de yoğun bir katılım oldu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Cihat Yavuz Güler, Lübnan Kara ve Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından Lübnan’ın Başkenti Beyrut’da düzenlenen Doğu Med Denizcilik Konferansı’na katıldı.

Konferansta Salih Zeki Çakır, 'Doğu Akdeniz Bölgesindeki Deniz Taşımacılığı ve Lojistik Sektörüne Genel Bakış' başlıklı oturumda bir sunum gerçekleştirdi.

Çakır yaptığı sunumda dünya denizciliğinde son değişimler ve Türkiye’nin bu değişim karşısındaki hazırlıkları ve Türk denizciliğinin son durumu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Türkiye’nin denizcilik sektöründeki potansiyelini anlatırken işbirliği katılımcılara işbirliği çağrısında bulundu.

Salih Zeki Çakır, Türkiye’deki denizcilik filosu ile ilgili son rakamları paylaşırken, liman işletmeciliği, gemi inşa sektörü ve gemi bakımda ülkemizin son durumunu katılımcılara aktardı.

Ayrıca Beyrut’ta 19-20 Haziran tarihlerinde düzenlenen Doğu Med Denizcilik Konferansında Türkiye adına Deniz Hukuku Profesörü Belma Bulut da 'Denizcilik Lojistiği ve Açık Denizcilik Endüstrilerinde İnsan Kaynakları Yetkinliklerinin Geliştirilmesi' başlıklı oturumda bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim