14 Ocak 2016'da Kozyatağı Hilton'da e-Navigation toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda yük gemisi sahiplerinin, armatörlerin e-navigation konusunda en yeni teknolojiler, bu yıl yürülüğe girecek kurallar ve ECDIS konusunda sorularını cevaplandırmak ve bilgilendirmek amaçlanıyor. Konu ile ilgili bilgi veren YDDO Denizcilik Genel Müdürü Kutlay Ünlü şunları söyledi:

Kutlay Ünlü:"Toplantımız 14 Ocak’ta Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleşecek. Tüm sektörümüz toplantıya davetlidir."

"e-Navigation toplantısı ile sektörle buluşmayı hedefliyoruz.  E-Navigasyon 2016 toplantısında yük gemisi sahiplerinin ziyaretlermizde sordukları soruları bir toplantı ile anlatmak ve sorularını cevaplamak istiyoruz. Tabi e-Navigasyon dediğimizde çok kapsamlı bir konu oluyor ama biz daha çok 2016 yılında yeni uygulamaya girecek kuralları ve cihazları anlatmayı amaçlıyoruz. Bunun en başında ECDIS geliyor. Zorunluluk başladı ve kademeli olarak bütüm gemilere uygulanacak. Toplantıda ECDIS’in insan hatasını minimize edecek önlemleri ve gelecek uygulamaları ile ilgili akademisyenlerde bilgilendirme gerçekleştirecek. Özellikle şu anda bahsedilmeyen fakat 2016 veya 2017’de zorunlu tutulacak bir ürünü anlatıcaz. Toplantımız 14 Ocak’ta Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleşecek. Tüm sektörümüz toplantıya davetlidir.

Temsilcisi olduğumuz Danelec firmasının CEO’su Hans Ottosen genel kuralları anlatacak. ECDIS’lere yenilikçi bir yazılım sunan Norveç’li NAVTOR’dan Borge Hetland gelecek. İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden de bir akademisyen bize sunum yapacak. Bende Türkiye marketindeki problemler, armatörlerin tarafımıza yoğun olarak ilettiği sorular ile ilgili bilgi vereceğim.."

Editör: TE Bilişim