Arap şeyhi dünyanın en uzun yatına kavuştu

 Abu Dabi emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan'a ait 180 metre boyundaki dünyanın en uzun yatı 'Azzam' sahibine teslim edildi.

Saatte 31.5 knot’a yani 58.5 kilometre sürate erişen yat aynı zamanda dünyanın en hızlısı.  Denizcilik sektörüne yönelik yayın yapan uluslararası internet siteleri, Almanya Bremen’deki Lurssen tersanesine inşa edilen 180 metrelik uzunluğundaki dev motor yatın sahibi Abu Dabi emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan'a teslim edildiğini duyurdu. Daha önce Kuzey Denizi’nde yaptığı test seferi sırasında fotoğraflanan ve 3 yılda yapılan yatın 600 milyon dolara mal olduğu öğrenildi. Adı Arapça'da 'kararlılık' anlamına gelen Azzam’ın, saatte 31.5 knot’a yani 58.5 kilometre sürate erişerek aynı zamanda ‘dünyanın en hızlı yatı’ olduğu da kaydedildi.

Boyutuna göre rekor bir sürede tamamlandığına da dikkat çekilen dünyanın en büyük motoryatı ‘Azzam'ın 29 metre boyunda ve 18 metre genişliğinde bir ana salonu bulunuyor. İki adet gaz tribünlü ve iki adet dizel makineleri, toplamda 94 bin beygir güç üretiyor. Süper mega yatın iç tasarımını ise, Fransız tasarımcı Christophe Leoni üstlenmiş. Böylelikle, Roman Abromoviç’in, 163.5 metrelik yatı “Eclipse” ile elinde bulundurduğu “dünyanın en uzun yatının sahibi” unvanını El Nahyan’a kaptırdı.

Editör: TE Bilişim