Deniz Müzesi açılıyor
 
Yenileme çalışmalarının 2007’den beri devam ettiği Beşiktaş’taki Deniz Müzesi, 4 Ekim’den itibaren yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yenileme çalışmalarının 2007’den beri devam ettiği Beşiktaş’taki İstanbul Deniz Müzesi, 4 Ekim’de ziyarete açılıyor. Yapımı 1897 yılına dayanan müze, 20 bin esere ev sahipliği yapıyor.
 
Arşivinde 20 milyon belgenin bulunduğu müzenin ilgi çekici eseri ise dünyanın en eski kadırgası. Deniz Müzesi Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Erbaş, yaptığı açıklamada, müzenin 1897’de Binbaşı Süleyman Nutki tarafından kurulduğunu ve çeşitli nedenlerle zaman zaman İstanbul’dan taşındığını anlattı.
 
Albay Erbaş, müzede Piri Reis’in Kitabı Bahriyesi’nin 4 nüshasının da bulunduğunu bildirdi. Müze arşivinin de önemine değinen Erbaş, bu bölümün Osmanlı döneminin en büyük ikinci arşivi sayılabiecek özellikte olduğunu dile getirdi.
 
BİLET 5 LİRA
 
4 Ekim’de ziyarete açılacak müze pazartesi ve salı günleri hariç haftanın 5 günü 09.00-17.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 10.00-18.00 saatlerinde gezilebilecek. Bilet ücreti öğrenciler için 1 lira 70 kuruş, büyükler için ise 5 lira.  
Editör: TE Bilişim