Yakıtı Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) olan dünyanın en büyük tekerlekli araç gemisi, 16 Haziran'da Avrupa'dan Kuzey ve Orta Amerika'ya doğru Volkswagen Grubu için ilk yolculuğuna çıkıyor. 4.800'den fazla araçla dolu Siem Confucius gemisi, Almanya Emden'den Meksika Körfezi'ndeki Veracruz'a doğru yola çıktı.

Volkswagen Grubu Lojistik MüdürüThomas Zernechel, "Dünyanın bu büyüklükteki ilk LNG araç taşıyıcısını (Ro-Ro) hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu, karbondan arındırma stratejimizin önemli bir parçası." dedi.

Siem Konfüçyüs Mart 2020'de sahibi Siem Car Carriers'a teslim edildi.

Grup her yıl yaklaşık 2,8 milyon yeni araba ile dünya çapında yaklaşık 7,700 gemi kalkışını yönetiyor. Volkswagen, eski gemilerinden ikisini yeni LNG motorlu gemilerle değiştirecek.

Gemi 200 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğinde ve maksimum 10 metre maksimum drafta sahip. 19 deniz mili hıza sahiptir, ancak eko hız modunda 16,5 deniz mili ile seyreder. 13 araç güvertesinin toplam kapasitesi 7.500 CEU (Arabaya Eşdeğer Birimler) olup, Volkswagen modelindeki binek araçlardan hafif ticari araçlara kadar yaklaşık 4.800 araca karşılık gelmektedir.

Siem Ship Management tarafından yönetilen Siem Confucius, 2020’nin sonlarında bir kardeş gemi ile tanışacak. Her iki gemiye de MAN Energy Solutions'ın işleminden sonra doğrudan enjeksiyon ve egzoz gazı bulunan 12.600 kW çift yakıtlı deniz motorları güç veriyor. İki gemide de, her biri 1.800 metreküp LNG kapasitesine sahip iki tank var. Bu iki tank sayesinde tüm yolculuğu Avrupa'dan aldığı yakıtla bitirebiliyor.

2025 yılına kadar Volkswagen'in çevre misyonu "goTOzero" (Sıfıra Ulaş ) açıklamasında şirket, toplam CO2 emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltmayı ve 2050'de CO2 bazında nötrleştirmeyi hedefliyor.

LNG kullanımının karbondioksit emisyonlarını yüzde 25'e kadar, azot oksit emisyonlarını yüzde 30'a kadar, is parçacıklarını yüzde 60'a kadar ve sülfür oksit emisyonlarını yüzde 100'e kadar azaltacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim