Dünya Kumanyacıları Türkiye'de Biraraya Geliyor

Dünya gemi tedarikçilerini (kumanyacılar) uluslararası arenada temsil eden ISSA’nın 54.Kongre ve Fuarı bu yıl, 15-17 Ekim tarihlerinde TURSSA’nın evsahipliğinde Türkiye’de düzenleniyor. İstanbul Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirilecek etkinliğin, ISSA’nın dünya çapında 50’nin üzerinde ülkeden yaklaşık 2,000 üyesinden katılımcıları, armatör firmaların satınalmacıları ile bir araya getirmesi bekleniyor. Katılımcılardan, kendi ülkelerinde parlamento üyesi olanlar bile bulunuyor.

Armatörlerle bir araya getirecek

TURSSA Başkanı Zihni Memişoğlu’nun belirttiğine göre “Krizde Ayakta Kalma” gibi konularla günceli yakalayacak olan etkinlikte, kendi ülkelerinde söz sahibi armatör ve tedarikçileri buluşturacak olan “Armatör-Tedarikçi Paneli” büyük önem taşıyor. Panel’de; Türkiye, Güneydoğu Asya ve Avrupa bölgelerinden 3’er kumanyacı firma ve armatör firma satınalmacısı bir araya gelerek karşılıklı sorunlarını tartışıp çözüm önerileri geliştirecek.

Fuar da yapılacak

Türkiye’den Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere denizcilikle ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile sektörden pek çok kişinin katılımının beklendiği 16 Ekim’deki açılışta ISSA ve TURSSA Başkanları açış konuşmaları sunacak. Sektörü ilgilendiren konferanslar ve atölye çalışmalarının yer alacağı etkinlik kapsamında Kongre Salonu’nda kurulacak olan Fuar’da ise Dernek üyesi firmalar stand açarak hizmet ve ürünlerini tanıtacak.

ISSA (Uluslararası Kumanyacılar Birliği)

1955 yılında kurulan ISSA, IMO ve UNCTAD’da STK tatüsüyle yer alıyor olup 43 ülkeden tam üye ulusal kumanyacılık dernekleri ve diğer 52 ülkeden yan üye kumanyacılık firmaları olmak üzere 2,000 dolayında üyeye sahip.

TURSSA (Türk Kumanyacılar Derneği)

2003 yılında sektörü İMEAK DTO’ya bağlı bir birim olarak temsil etmek için kurulan Dernek, 40’a yakın belirli standartları yakalamış kumanyacılık firması üyeye sahip.

“KUMANYACILIK” nedir?

“Gemi Tedarikçiliği” ya da “Kumanyacılık”; gemilere gıda maddelerinin yanı sıra yedek parçadan beyaz eşyaya, mobilyalara kadar pek çok ihtiyaç duyulan ürünlerin, stoklamadan teslimine kadar detaylı sunulduğu bir hizmet olarak tarif ediliyor.

Editör: TE Bilişim