Dünya Denizcilik Üniversitesi'nin İstanbul Ziyareti

Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Bjorn Kjerfve, ailesi ve bir grup yüksek lisans öğrencisi ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın misafiri olarak İstanbul'u ziyaret etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın misafiri olarak Dünya Denizcilik Üniversitesi'nin saha çalışmaları kapsamında İstanbul'a gelen Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Björn Kjerfve ve beraberindeki öğrenci grubu denizcilik sektörün önemli temsilcileri ile bir araya geldi.

Bir hafta süren program kapsamında Kjerfve ve beraberindeki heyet Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türk Loydu, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Piri Reis Üniversitesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası, İDO, Kıran Tersanesi ve Ambarlı Limanı'na ziyarette bulundu.

Ayrıca program kapsamında Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Björn Kjerfve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı makamlarında ziyaret etti.

Olumsuz hava koşullarına rağmen keyifli geçen İstanbul gezisinde, Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Björn Kjerfve ve grubu Türk denizcilik sektörünü tanıma imkanı bulurken İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de gezdiler.

Söz konusu yoğun program Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın ve Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'nın rektörün ve heyetin onurlarına verdiği akşam yemeği ile son buldu. Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde teknede gerçekleşen yemekte bir konuşma yapan Kjerfve kendisi ve öğrencileri adına Sn. Binali Yıldırım'a, Sn. Suat Hayri Aka'ya ve bakanlık uzmanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Semazen ve halk oyunları eşliğinde keyifli anlar yaşayan misafirlere muhtelif hediyeler takdim edildi.

Editör: TE Bilişim