Geçtiğimiz Çarşamba günü (10 temmuz 2013) Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)  Dünya Denizcilik Üniversitesi'nin (WMU) kuruluşunun 30. yıldönümü kutlandı.

Çarşamba günü Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) (10 temmuz 2013)WMU Rektörler ve WMU Başkanı, mevcut ve eski genel sekreterlerin de katılımıyla,  Malmö, İsveç merkezli Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU), kuruluşunun 30. yıldönümünü kutladı.

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu, etkinlikte yaptığı konuşmada; "30 yıldır WMU istin bir başarı sergiledi. Kurucularının öngördüğü her şeyi elde, ve çok daha fazlasını gerçekleştirdi. Bu kuruluş,  uluslararası varlığı ve küresel destekler ile, gerçekten dünya standartlarında bir kurum haline geldi" dedi.

Sekimizu ayrıca;  Nippon Vakfı Başkanı Yohei Sasakawa, ve WMU "kurucu babası", IMO Genel Sekreteri emekli Dr CP Srivastava tarafından gönderilen tebrik mesajlarını da okudu.

Diğer konuşmacılar sırasıyla şu şekilde gerçekleşti: Eski Genel Sekreter  William A. O'Neil, Eski Genel Sekreter  Efthimios E. Mitropoulos, Dr Wendy Watson-Wright, Genel Müdür Yardımcısı , Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Genel Sekreteri, UNESCO Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu (IOC-UNESCO); Bayan Nancy Karigithu, Kenya Denizcilik Kurumu, Kenya Genel Müdürü, IMO Teknik İşbirliği Komitesi Başkanı ve Guvernörler WMU Yönetim Kurulu Üyesi; Bay Cong Peiwu, Londra'da Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Bakanı Dr Takeshi Nakazawa, Sekreter, Deniz Üniversiteler (IAMU) Uluslararası Birliği; Torben Skaanild, Genel Sekreter / BIMCO ve Yönetim Kurulu Başkanı, WMU Yönetim Kurulu CEO'su ve Dr Björn Kjerfve, WMU. Başkanı.

WMU özellikle az gelişmiş ülkelerdeki nitelikli, yüksek eğitimli deniz uzmanları sıkıntısının çözümüne yardımcı olmak maksadıyla IMO tarafından 1980'lerin başında kurulmuştur.

WMU bugün Malmö'de faaliyet gösteriyor ve Lisans ve Yüksek Lisans Programlarına ek olarak , 6 dalda uzmanlık programı yürütüyor.

Uzaktan eğitim olarak da Lloyd'un Denizcilik Akademisi işbirliği ile Deniz Sigortacılığı dalında Yüksek Lisans Diploması imkanı sunuyor.

Buna ek olarak, WMU uluslararası deniz uzmanların yer aldığı geniş ağı aracılığıyla Malmö'de mesleki gelişim dersleri vermektedir. 

Bugüne kadar, 164 ülkeden 3.477 öğrenci WMU mezun olmuş ve çok çok üst düzey mevkilere gelmişlerdir, Devlet bakanları, bakan yardımcıları, diğer ülkelere elçiler bunlar arasındadır.

Bazı nakliye şirketleri, bölgesel denizcilik örgütleri ve ulusal liman ve liman yetkilileri üst düzey mevkilere geldikleri yolda  WMU'dan geçmişlerdir.

 

Editör: TE Bilişim