1978 yılından günümüze, denizcilik alanındaki çeşitli konulara kamuoyunun dikkatinin çekilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla, Uluslararası Denizcilik Örgütü/International Maritime Organization (IMO) himayesinde her yıl “Dünya Denizcilik Günü” kutlamaları yapılmaktadır.

Bu kapsamda ayrıca, IMO tarafından yürütülen çalışmaların vurgulanması için her yıl ayrı bir tema belirlenmekte ve bu tema başlığı altında IMO üyesi bir ülkede, “Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinlikleri” gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl “Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği” 4-6 Kasım 2016 tarihleri arasında Ülkemiz tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu yıl yapılacak etkinliklerin teması IMO tarafından “Denizcilik: Dünya için Vazgeçilmezdir” olarak belirlenmiştir.

Bu çerçevede, çeşitli konu başlıkları altında bu yılın temasının enine boyuna, her yönüyle değerlendirilmesi amacıyla, alanında önde gelen konuşmacıların yer alacağı uluslararası bir sempozyum Bakanlığımızın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olup, ayrıntılara linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.worldmaritimedayturkey.com/

BAHSE KONU ETKİNLİK İLE İLGİLİ OLARAK BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ; 3 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’ da Deniz Ticareti Genel Müdürü Sn Cemalettin Şevli başkanlığında İMEAK DTO'da yapılacaktır.

LCV: Pelin ÖZKAN 0533 332 42 52
Editör: TE Bilişim