İstanbul Üniversitesi DUIM “DENİZCİLİK SEKTÖR GÜNLERİ’13”

Yoğun Katılım ile Başladı

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Denizcilik Kulübü’nün 23-24-25 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinde düzenlediği Denizcilik Sektör Günleri “Güz Sektör Günleri” etkinliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Kulubü danışman öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kara’nın açılış konuşması ile başladı.

Günün ilk konukları olan Beşiktaş Group adına insan kaynakları müdür yardımcısı Yusuf Sezer, Torlak Shipping adına insan kaynakları müdürü Ersan Tali ve Turkon Line adına insan kaynakları müdürü Musa Cıbıroğlu ve Murat Şahin kariyer günlerine konuşmacı olarak katıldılar. Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kara İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nün yıllar sonra tekrar Gemi Yönetimi Mühendisliği’nden (Güverte Opsiyonu) önümüzdeki yıl mezun vereceklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti.

“Yaklaşık onbeş yıldır bu bölümden denizcilik sektörüne mühendis ünvanlı nitelikli kara personeli yetiştirmekteyiz. Uzun yıllardır mezunlarımız neredeyse denizcilikle ilgili hemen hemen tüm denizcilik firmalarında bir veya daha fazla mezunumuz ile çalışmaktadır. Ayrıca, diğer lojistik ve taşıma sektörü ile ilgili yerlerde de çalışabilmektedirler. Sektörde artık mühendis deniz işletmecilerimiz geleneksel yapıdan farklı olarak yönetici seviyelerine gelebilmektedirler. Bölümümüzde kaptanlık eğitiminin yani Güverte opsiyonunun tekrar açılması ile artık İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri önümüzdeki yıldan itibaren tekrar dünya denizlerine zabit olarak çıkacaklardır. Bu bizler için mutluluk vericidir. Ayrıca, Türkiye’de tüm denizcilik eğitimi veren okullardan farklı olarak bölüme kayıt yaptıran öğrenciler ilk yıl tamamen ortak mühendislik ve denizcilik dersleri almaktadırlar. Birinci yılın sonunda Güverte opsiyonunu seçmek isteyen öğrencilerin denizi tanımaları ve mesleğini denizde mi yoksa karada mı yapabileceğine dair daha doğru karar verebilmeleri için bir aylık bir deniz stajına çıkmaları sağlanmaktadır. Bu küçük stajdan sonra Güverte eğitimi okumak isteyen ve bu stajı yapmış öğrenciler diğer şartları da yerine getirdikleri takdirde bu opsiyona geçiş yapabilmektedirler. Diğer öğrencilerimiz ise İşletme opsiyonuna devam etmektedirler. Bu modeli diğer okullarında uygulamasının faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kara “bu dönem Güz ve Bahar yarıyıllarında Denizcilik Kulübü tarafından iki defa gerçekleştirilecek kariyer günlerinin tüm öğrencilere yararlı olmasını” dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Katılımın yüksek olduğu toplantıya İÜ Denizcilik Kulübü Başkanı ve İşletme opsiyonu öğrencisi Kubilay Can Ovacıllı’nın bir konuşma yapması ile devam edildi. Yoğun katılımlarla devam edecek olan toplantılara 24 Aralık Salı günü Armana Denizcilik, Geden Line ve Arkas, 25 Aralık Çarşamba günü MSC, Yasa ve Densa Denizcilik ile devam edilecek.

Editör: TE Bilişim