Derince’de faaliyet gösteren ve 226 dönümlük bir alana dolgu yaptığı iddia edilen Dupaiport’ta Bahri Odabaş, Numan Gülşah, Mustafa Küpçü, Soner Kılıç ve Hayri Altınok incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası bir basın açıklaması yayınlayan Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu yaptığı açıklamada, denize doldurulan 226 dönüm dolgunun, Körfezin Ekolojisini bozacağını, ayrıca birbirine bitişik Dubaiport, Erdemir ve Tüpraş limanlarında gemilerin manevrasının mümkün olmayacağını belirtti.

Basın açıklaması şöyle;
 
"Liman önünde Sivil toplum kuruluşları ve SP ve İYİ Parti temsilcileri de hazır bulundu fakat davacı yedi sivil toplum kuruluşu adına Bahri Odabaş, Keşif Hakimine bu davayı kamu adına açtıklarını bu nedenle incelemeye, diğer sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin de katılmasını talep etti fakat Hakime hanım, kargaşa olur endişesi ile bu talebi kabul etmeyince Davacılardan, Bahri Odabaş, Numan Gülşah, Mustafa Küpçü, Soner Kılıç ve Hayri Altınok Liman içerisine girerek incelemeye dahil oldular.

Bahri Odabaş sözlü beyanında, denize doldurulan 226 dönüm dolgunun, Körfezin Ekolojisini bozacağını, ayrıca birbirine bitişik Dubaiport, Erdemir ve Tüpraş Limanlarında Gemilerin Manevrasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Hayri Altınok, fotoğrafın tamamını görmek gerekir, yan yana, Dubaiport, Evyap, Derince, Tüpraş ve Erdemir ve diğer limanlarda Körfezin yarısının doldurulacağını, diğer tüm Limanlara örnek teşkil edeceğinden Körfezin felç olacağını, cep telefonundan çıkan statik elektriğin bile Tüpraş, İgsaş ve Amonyak tanklarından çıkan yangının ve patlamanın yedi Hiroşima'dan büyük olacağını ifade etti.

Numan Gülşah , beyanında depremde, İgsaş'ta görevli olduğunu, Tüpraş'ta çıkan yangın nedeni ile insanların Körfezi terk ederek Depremi  unuttuğunu, Amonyak tanklarının patlaması halinde Kocaeli'yi yokedebileceğini ifade etti.

Yaklaşık 1.5 saatlik inceleme sonunda tarafların imzası ile inceleme sonlandırıldı. Medeni hava içinde yapılan keşif sonunda sivil toplum adına Bahri Odabaş, heyete, 'Kentimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar diliyorum' dedi.

KOCAELİ SİVİL İNİSİYATİF PLATFORMU GENEL SEKRETERİ
Bahri ODABAŞ"

Editör: TE Bilişim