ÖNCE BALIĞIN FAYDALARI ANLATILDI SONRA BALIK DAĞITILDI…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir’de coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalar sırasında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ege Bölgesi Balık Avcıları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlara 500 kilo balık ile 4 bin adet ekmek dağıtıldı.

Emir Çakabey İskelesi’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Balık-ekmek dağıtımı sırasında vatandaşlara ayrıca, balığın faydalarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, ülkede balık tüketiminin az olduğunu, düzenlenen etkinlik ile topluma balığı sevdirmeyi ve tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin üç  tarafının denizlerle çevrili ve 4500 deniz millik kıyı şeridine sahip olmasına rağmen Türkiye’de zyıllık kişi başına tüketilen balık rakamının sadece 8 kilogram olduğunu vurgulayan Dologh, “Japonya’da kişi başına yıllık ortalama balık tüketimi 70, İzlanda’da ise90 kilogram. Ben, sorunu tanıtım eksikliğine bağlıyorum. Ege Bölgesi Balık Avcıları Derneği ile tanıtımı artırmak için bu etkinliği düzenledik. Türkiye’de protein ve enerji ihtiyaçları ağırlıklı olarak tahıl, bakliyat, kırmızı ve kısmen beyaz etten sağlanıyor. Beslenme bu yolla sağlandığı için balık tüketmek akla gelmiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketim yok denecek kadar az. Bu bölgelerde görev, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Yetkililer soruna sahip çıkarak hem tanıtım yapmalı hem de balığın beslenmedeki önemi anlatılmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim