ARPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Altan Köseoğlu ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Türkantos'un arasında geçen 'Sahtekar' ifadesi toplantıda gergin dakikalara neden oldu.

Köseoğlu, Kenan Türkantos'un bir önceki meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmasına hitaben açıklamalarında ciddi sıkıntılar olduğunu fakat bu açıklamaların büyük kısmının yanlış olduğunu dile getirdi. Köseoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türkantos'un ifadelerinin yapılan uygulamalarla da alakası yok. İki noktayı açıklamak istiyorum. Sayın Türkantos diyor ki: 'Bir liman konşimentoyu görüp sahtekara eşyayı teslim etmiş' Hiçbir liman işletmesi konşimentoya bakarak mal teslim etmez. Liman işletmesinin konşimentoyla ilgisi yok. Zannederim arkadaşım bunu heyecanlı konuşması sırasında farkında olmadan ifade etti. Müsteşarlık bu konuda bir toplantı yapmış, bu toplantı sonunda da bir konsensus yaratmış ve bu konsensusa uymayan firmanın da ismini vermiş. Kesinlikle böyle bir şey yok. O liman o konsensusa uyar, çünkü bu işlem iki gün geç kalsa limanın kasasından 2 günlük para çıkar. Böyle bir şey yok. Yani burada ifade edilen liman böyle bir şeye müsaade etmemiştir. Sadece Denizcilik Müsteşarlığı'nın yapmış olduğu toplantı sonunda limanlara ve oradan da terminallere yapılan tebligatta tarih itibariyle bir hata vardır. Tebligatın yapıldığı tarihten önce bu işlem yapılmıştır. Yaratılan konsensusa da liman tarafından tamamen uyulduğunu biliyorum. Ortada hiçbir sorun yok. Ancak, hadisenin mahiyeti itibariyle ne olduğunu da ben açıklamak istedim. Çünkü arkadaşlarım bunu açıklamadan konuşmuş'.

Altan Köseoğlu'nun konuşmasına cevaben kürsüye gelen  Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Türkantos konuşmasına '"Altan Bey'e saygım büyük, konuşmasının tamamını da dikkatle dinledim. Fakat bu toplantıdan sonra konuşma metninizi lütfen yazılı olarak alın. Kendi konuşmanızın birinci ve ikinci bölümündeki tutarsızlığı kendiniz tespit edin, bu bana düşmez' diyerek başladı. Oldukça gergin olan Türkontos, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ben Ambarlı'da 2009 senesine kadar ciddi işlemi olan bir acenteydim. Benim ne Ambarlı'da ne İzmir'de konteyner faaliyetim yok. Burada durup dururken Kenan Türkantos olarak çıkıp sağa sola laf etmemin hiçbir manası yok. Benimle alakası olmayan Kumport ve İzmir Limanı ile ilgili konuşmamın da bir gereği yok. Siz o sorunu benle değil de o limanda hizmet alan dünyanın en büyük 3 tane taşımacısını karşınıza alıp konuşun. Bunun muhatabı ben değilim. Dile getiren benim çünkü sektörde illallah dedirtdi. Hatta benim konuşmama bakarsanız 'Arkadaşlar burada çıkıp kendileri anlatsınlar' dedim. 3'ü birden burada gelip vakit almasınlar diye Vapur Donatanları'nda defalarca görüşüldüğü için ben bunu dile getirdim. Dile getirdiğim hadise A'dan Z'ye doğrudur. Sahtekar lafına gelince ismi size veririm, hangi hattın sahibi söylediyse kendiniz direkt konuşursunuz. 'Bu adam sahtekarların duayeni olmuştur, bunu önleyin' diye yazısı var. Şimdi bunu kalkıp da konuşmanızın birinci bölümünde, 'Müsteşarım, bir yazı yazdınız her şey yolunda' diye söylediniz. Bu doğru değil. İkinci bölümünde ise yazının tarihinden bahsettiniz. Sonrasında düzeltildi dediniz. 'O yazı bana gelmedi uygulamam' diyen ismi zikredilen limandır. Bunu dile getiren benim, fakat bu şikâyeti yapan o limanın 3 büyük müşterisidir. Bana atış yapıyorsunuz ama atış mercii ben değilim.

Editör: TE Bilişim