Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı 8 Mart'ta yapıldı.

 

Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu toplantıyı başlatmasının ardından yaptığı konuşmada geçen ay hayatını kaybeden Saffet Ulusoy'un anısına bir konuşma yaparak, toplantıya katılanları Saffet Ulusoy için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Kanser tedavisi gördüğü için toplantılara katılamayan meclis üyesi Çetin Taşkent yapmış olduğu kısa konuşmasında kendisini yalnız bırakmadıkları, ve dualarını esirgemedikleri için tüm dostlarına teşekkür etti.

 

Toplantıya ek gündem maddelerinin okunması ve oylanmasının ardından ocak ayı mizanı ile devam edildi. Mustafa Muhtaroğlu yapmış olduğu konuşması ile Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişikliklerin sektörü olumsuz olarak etkilediğini söyledi.

Antalya Kruvaziyer Turizmi

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol konuşmasında Antalya'nın kruvaziyer turizminde göstermiş olduğu gelişmeleri anlattı.
Ahmet Erol konuşması sırasında 30 Mart günü kruvaziyer turizmnin geleceğini konuşmak için yapılacak sempozyumu duyurdu. Kruvaziyer turizminde ismi duyulmuş büyük firmaların katılacağı sempozyuma meclis üyelerini de davet etti.

"DTO'nun Desteğini Bekliyoruz"

Ahmet Erol'un yapmış olduğu konuşmanın ardından sırayı Dentur Deniz Endüstrisini Geliştirme Derneği Başkanı Alparslan Sirkecioğlu aldı. Sirkecioğlu, dernekleri hakkında bilgi verdikten sonra Deniz Ticaret Odası'nın desteğini beklediklerini dile getirdi.

"Emlak ve Otomotiv Sektörü Kadar Denizcilik Sektörünü de bilmek istiyoruz"

Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak toplantıya 15 dakikalık gecikmsinin ardından salondakilerden özür diledi. Gecikmesinin sebebinin İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüşme yapması olduğunu söyleyen Celal Toprak; ekonomi muhabirlerinin denizcilik sektörünü ihmal etmesi ve sektör ile ilgili haberlerin basında yeterli oranda bulunmadığından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bu alanda bilgili muhabirlerin yetiştirilmediğine dikkati çeken Toprak, "biz emlak ve otomotiv sektörü kadar denizcilik sektörünü de bilmek, haberlerini almak istiyoruz." dedi.

"Yeni Muhabirler Denizcilik Sektörünü Bilmiyor"

"Denizcilik sektörü Türkiye'de sıfırdan yaratılmış bir sektördür" diyen Celal Toprak yeni muhabirlerin denicilik sektörünü bilmediğini söyledi. Toprak, gelişen ekonomi gazeteciliğinin denizciliğie yeterli önemi vermesi gerektiğini ifade ederken, sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye'nin en büyük sorunu cari açık. Cari açığın önlenmesi için demir-çelik, otomotiv ve emlak gibi sektörlere gereken önem verilirken denizcilik sektörü ile ilgilenilmiyor."

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim