İMEAK Deniz Ticaret Odası 45. Meclis toplantısı dün saat 13.30 itibariyle açıldı. Daha önceden açıklanmış ve sitemizde de yayınlanmış olan gündem maddeleri şunlardı:

1. Oda Meclisi’nin 09.08.2012 tarih ve 44 sayılı toplantı tutanaklarının onaylanması
2. Oda’nın 2012 Temmuz Mizanı ve Münakalesi
3. TOBB öncülüğünde, 16 Sivil Toplum Kuruluşu, Meslek Örgütü ve Sendika Konfederasyonu Başkanlarının, Gaziantep’de terör olaylarına karşı, birlik mesajını veren ve olayda mağdur olan aileler ile esnafların durumunu konu alan,”TERÖRE KARŞI TEK SES” adlı film gösterimi 
4. Şube başkanları, Meslek Komite Başkanları ve meclis üyelerinin sektörel ve bölgesel görüş ve önerileri
5. Oda Yönetim Kurulu Başkanı’nın Ağustos ay’ı faaliyetlerinin sunumu, yapılarak konular tartışıldı ve gündeme sunuldu.
 
Başkan Cengiz Kaptanoğlu’nun ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın hazır bulunmadığı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez yönetti. 

Hüseyin Yangın söz alarak kürsüye çıktı ve şöyle konuştu; DTO bütçe kaynağının TURMEPA’ya tahsis edilmesi konusunda tereddütleri olduğunu, TURMEPA’nın içimizden olan yönetici ya da yöneticilerine bir ayrıcalık tanınmaması gerektiğini söyledi. TURMEPA’ya tahsis edilecek kaynağın meclis kararıyla değil de, bu tip dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yardım konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi ve yönetim kurulunun bu yetkiyi kullanması yönünde olduğu, Yönetim Kurulu da bu yetkiyi isterse TURMEPA'ya, isterse başka bir derneğe verebileceğini ifade etti. 43 sayılı toplantı tutanaklarının bir bölümüne katılmadığınıda söyleyerek kürsüden ayrıldı.
 
Hüseyin Yangın'ın ardından Başkan Faruk Ürkmez; meclise gelen her konunun, yönetim kurulundan geçerek teklife ve onaylanmaya sunuluyor dedi. Bunun üzerine Hüseyin Yangın;" Ben sadece görüşümü bildirmek istedim, her gelenide kabul etme zorunluluğu yoktur!"diyerek açıklık verdi.
 
Deniz İşveren Sendikası Başkanı İlhan Karavelioğlu söz alarak, DTO'nun kendilerine destek olmadıklarını söyledi. TURMEPA’ya DTO tarafından sağlanan desteği hatırlatarak, kendilerine de bu şekilde destek olunmasını isteyen Karavelioğlu ; “Sendika yaşamalı ve bunu yaşatmalıyız.” dedi. DTO Başkan Vekili Halim Mete ise bunun mümkün olamıyacağını söyleyerek TURMEPA ve sendikanın farklı işlediğini ancak denizcilik sektöründe ki çalışmalara destek olabileceklerini söyledi.
 
 
‘TERÖR HAİN BİR SALDIRIDIR’

Konular hakkında Meclis üyelerinin fikirleri ve önerileri dinlendi, maddeler Faruk Ürkmez tarafından oylamaya sunuldu.Sendikaların sıkıntısı, maliyet giderlerinin oluşturulması ve Deniz Ticareti hakkında birçok konu masaya yatırıldı.Ayrıca 30 dakika süren ”TERÖRE KARŞI TEK SES” filmi izlendi. Film’de TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması dinlendi.
 
SMM Fuarına katılım

5–7 Eylül tarihlerinde Hamburg’da yapılan SMM Denizcilik ve Gemi inşa fuarına, heyetle katılım yapıldığı anlatıldı. Fuarda  6 Eylül’de Türk Gemi inşa faaliyetleri, imkân ve kabiliyetleri konusunda bir seminer verildiğine değinildi. Başkan Metin Kalkavann’ın, Sualp Ürkmez’in Türk Denizciliğini anlatarakseminere katkı verdiklerine değinildi. . Ayrıca 48 Türk firmasının stant açtığı bir fuar olduğu belirtildi.
 

Editör: TE Bilişim