DTO Kokteyli Emel Sayın'la Renklendi. 

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 84. yılı kutlamaları kapsamında Deniz Ticaret Odası tarafından Ataköy Sheraton Otel’de bir kokteyl düzenlendi.Emel Sayın gecede  konuklara şarkılarıyla keyifli anlar yaşattı.

Yemekten önce bir konuşma yapan DTO Yönetim Kurulu başkanı özetle şunları söyledi:

"Şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyoruz".

“Şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerine başlayan DTO Yönetim Kurulu Metin Kalkavan, “Bu nedenle Deniz Kuvvetleri mensupları aramızda değiller.  Birileri korkutmak, yıldırmak istiyor. Bu nedenle bizler devam etmeliyiz”. dedi.

Ekonomide yaşanan gelişmelerden bahseden Kalkavan, Nouriel Roubini’nin krizin geleceğini bildiğini ancak, miktarını tahmin edemediğine değindi. Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizen DTO Yönetim Kurulu Başkanı, “Parayla alınamayacak bir deneyim kazandık.  Kötü görmeden iyinin değerini bilemeyiz. Çok kötü bir zaman geçirdik. Ama kimseyi şikayet etmiyoruz. Bu mücadelede devletimizde yanımızda oldu. Devletimiz yapılabilen bazı şeyleri yaptı ancak yeterli değildi.

“Ülke olarak kuvvetli olmamız, hızlı bir büyüme trendine girmemiz çok güzel"

Kriz döneminde deniz ticaretindeki gelişmeleri değerlendiren Kalkavan, dünyada korkunun azaldığını ifade ederek, tüketim bazlı hareketlenmenin başladığını söyledi. Kalkavan, “Ülke olarak kuvvetli olmamız, hızlı bir büyüme trendine girmemiz çok güzel. Çok  genç bir nüfusa sahip olmamıza rağmen büyüme ithalat üzerinden olduğu için işsizliğe çare bulamıyoruz” şeklinde konuştu. Kimsenin denize gitmek istemediği bir zamanda Türkiye’de büyük bir patlama yaşandığını kaydeden Kalkavan, denizcilik liselerinin sayısının 60’ı bulduğunu, fakülte sayılarının arttığını belirterek, bu okullardan mezun olan öğrencilere iş olanağı sağladıklarına söyleyerek, bunun denizcilik sektörüne has bir özellik olduğunu aktardı.

"Böyle bir nimetten yararlanmamak enayilik."

Yaşanan gelişmeleri yılmadan anlatmaları gerektiğine vurgu yapan Kalkavan, “Böyle bir nimetten yararlanmamak enayilik. Bu konuda devletimiz bizim yanımızda. İmkanları olupda yardım etmediklerini düşünmüyorum. Çünkü bizim denizden faydalanmamız demek, ülkenin faydalanması demek. Resmin tamamını görmek gerekiyor. Biz bir avuç Karadenizliyiz. 

"Çok zayiat vermeden bu krizden çıkacağız”

Zor bir mesleği icra etmeye çalışıyoruz. Bizi en çok üzen yalnız bırakılma duygusu, eşit şartların sağlanamaması. Avrupalının elinde olan şartlar bizde olsa çok işler yaparız. Devletimizi inandıramıyoruz. Çünkü batan firmamız yok denecek kadar az. Siz dayanırsınız, zulanız var dediler ve haklı çıktılar. Sevindirici tarafı çok zayiat vermeden bu krizden çıkacağız  diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

Editör: TE Bilişim