Değişim Grubu Lideri, DTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Kaptan Salih Zeki Çakır'a dünkü mecklis toplantısını ve özellikle de neden önce bütçeye hayır oyu kullanacağını açıklamışken bu sözünden vazgeçip "Evet" oyu kullandığını sorduk. O da bu konulara açıklık getirdi, getirirken de sert eleştirilerde bulundu.

Salih Zeki Çakır; "Ben denizcilik örf ve adetleri içerisinde yetiştim. Evet oyunu değişim grubu adına değil şahsım adına kullandım. Evet hatırını kıramayacağım insanlardan gelen talep üzerine. Ama eleştirilerimden vazgeçmiş değilim." dedi. 

"Onlar bana meclis kürsüsünden hep hakaret ettiler"
Burası bir meslek örgütü, burada sadece küskünlük olur, kin olmaz diyen Salih Zeki Çakır; "Ben hep yapıcı eleştirilerde bulundum, onlar ise bana meclis kürsüsünden hep hakaret ettiler" şeklinde konuştu. 

"Niyetimiz denizciliğin önünü açacak projelerin önünü açmak" diyen Çakır, DTO kaynaklarının özel üniversiteye aktarılması konusunda da sert eleştirilerde bulundu.

"Bütçenin yarısını özel bir vakfa aktaracaksın, gerisi de yeme içme teşrifata gidecek bu bundan sonra bu böyle gitmez. Devletin üyelere sağlamış olduğu imkanları kırbaç gibi kullanacaksın. İstediğine veriyor istediğine vermiyor. Keyfi kullanım var. İstediğine bağış yapıyor istediğine yapmıyor. Ciddi rakamlar var. Herşey şeffaf olmalı. Herkesin görmesi lazım." diyen Çakır;  "Ben basit bir eleştiri yaptım. Söylediğim şu: eğitime evet, ama odanın kaynağının bu şekilde kullanılmasına özel bir vakfa aktarılmasına hayır diyorum." şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

"Yeni bir proje yok"

"Yeni bir proje yok. DTO meclis odası bir mahkeme salonu gibi. Meclis başkanı hakim. Başkan başsavcı. Önlerinde seçilmiş atanmış jüri. Jüri de zaten şartlanmış, önemli bir kısmı şartlı geliyor. O ortamda çıkıp herşeyi konuşamıyorsun. O ortam DTO meclis salonuna gore bir ortam da değil. Aykırı bir fikri söylemek isteyen suçlu ayağa kalk sendromuyla geliyor." diyen Salih Zeki Çakır;  "Ben sektör ileri gelenlerine örf adet içerisinde saygılı olmaya çalıştım. Çok ısrarlı bir ricayı kırmak bana yakışmazdı. Şahsımla ilgili evet ama değişim grubu adına hayır şeklinde bir uygulama yaptım. Muhalefet devam ediyor." dedi.

"Basınla ilgili yaklaşım yanlış"

"Basınla ilgili yaklaşım yanlış. Kendi şahsi şirketinizde istediğinizi yapabilirsiniz. Ama basını dizayn etmeyi düşünmek aklına getirmek bile her türlü eleştiriyi hak ediyor. Denizcilik basınını güçlendirmek lazım. Ulusal basına denizcilik basını üzerinden çıkmak lazım çünkü denizcilik terminolojisini bilmiyorlar.  O zaman denizciliği sevdirebiliriz. Zaten bir algı sorunu var. Bu işler sadece Deniz Ticaret Dergisiyle olmaz. Çok seslilik şart" diyen Salih Zeki Çakır; . "Narsist bir yönetim anlayışıyla bu işler olmaz. Vizyon ortaya koymadan olmaz fayda sağlanamaz." dedi.  

 

Editör: TE Bilişim