DTO İzmir Şubesi kruvaziyer fuarlarına katılacak

  İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen sektör toplantılarına Çeşme’de devam edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Çeşme Ulusoy Limanı’nda üyelerle bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Çeşme Ulusoy Denizyolları Bölge Müdürü Can Özgen, kruvaziyer turizmi ile 2012 yılında tanışan Çeşme’ye bu yıl 53 sefer ile 35 bin 133 turistin geldiğini belirterek, 2014 yılında bu rakamın 61 sefer ile 45 bin yolcu olarak planlandığını söyledi. Yurtdışında Çeşme’nin kruvaziyer firmalarına tanıtılması gerektiğini vurgulayan Özgen bu konuda İMEAK DTO İzmir Şubesi’nden destek istedi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kısa bir süre öncesine kadar sektör ile ilgili fuarların Deniz Turizmi Derneği tarafından organize edildiğini, ancak yapılan girişimler sonucunda bu görevin Deniz Ticaret Odası’na verildiği müjdesini verdi.

“Sadece Boatshow fuarlarında değil, özellikle kruvaziyer turizmi ile ilgili fuarlarda da yeralmamız gerekiyor” diyen Öztürk, 2014 yılında Oda olarak Düsseldorf, Londra, Paris ve Miami’de düzenlenen kruvaziyer fuarlarına katılım sağlanacağını vurguladı. Öztürk, “Deniz Ticaret Odası olarak anılan fuarlarda söz sahibiyiz. Bu tür fuarlara katılım tanıtımı sağlar. Bizlerde üyelerimizle birlikte bu tür fuarlara katılarak tanıtıma katkı sağlamaya çalışacağız. Sadece İzmir’in değil, bölgemizde bulunan tüm kruvaziyer limanlarının tanıtımını yapacağız. Daha önce kruvaziyer gemilerin yüzer otel olduğu düşüncesi hakimdi. Ancak, işin turizm kısım ayrı, deniz kısmı ayrı. Biz Oda olarak deniz kısmıyla ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Üyeler ise gezi tekneleri ve balıkçı teknelerinin barınağı olmadığını, kışlama yapacakları yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim