Kaş ve Demre yardım istedi...   

Deniz Ticaret Odası, 8. Olağan Meclis Toplantısı'nda Batı Bölgesi Denizciliği'nin sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıya davet edilen Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, bölgede daha çok marina ve balıkçı barınağıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ve bunların çözümü için DTO üyelerinden destek beklediklerini söyledi.

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, 8. Olağan Meclis Toplantısı için biraraya geldi. Batı Bölgesi Denizcilik sorunlarını masaya yatıran DTO Üyeleri, özellikle Kaş ve Demre İlçeleri'ne yeni yatırımlar için ağırlık verilmesini istedi.

DTO Başkanı Ahmet Erol, 23 Eylül 2009 tarihinde Fransa'da düzenlenecek olan Dünya Deniz Turizmi Fuarı'na davet edildiklerini ve Antalya'nın lider bölge olarak bu fuarda yeralacağını söyledi. Ahmet Erol, bu fuarın gelişen deniz turizmi anlamında Antalya'ya çok şey katacağına inandıklarını bildirdi.

DTO'nın meclis toplantısına katılan Kaş Belediye Başkanı abdullah Gültekin, ilçede 40'a yakın dalış noktası bulunduğunu, bu anlamda büyük ilerleme sağladıklarını söyledi. Abdullah Gültekin, yapımı devam eden marinanın da 18 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanacağını müjdeledi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'ysa Deniz Ticaret Odası üyelerinden yardım istedi. Topçu, marina ve balıkçı barınağı sorunları olduğunu çözümü için destek beklediğini söyledi.

Topçu'nun yardım çağrısına DTO Meclis Başkanı Serdar Göksel, DTO olarak proje üretme durumları olmadığını sadece kendilerine gelen projeler için bazı kapıları aralayabileceklerini bildirdi.
 

Editör: TE Bilişim